Nogomet

FOTO: Kadeti BiH selektora Šabića uvjerljivo savladali Kuvajt

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U-17 reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je danas u prijateljskom meču u Trening centru NS/FS BiH u Zenici odgovarajuću selekciju Kuvajta sa ubjedljivih 4:0.

Bh. tim je ofanzivnije ušao u meč i već u 3′ izabranici Nermina Šabića su izveli odličnu akciju, ali je golman Kuvajta zaustavio udarce Alekse Popovića i Roka Šilića.

Marko Brekalo u 10′ odlično kroz sredinu šalje loptu za Ivana Gojsilovića koji sa 15-ak metara postiže gol za 1:0.

Prednost je udvostručena u 19′. Dženan Šabić je šutirao iz slobodnog udarca, a golman Al Ayoub kratko odbio loptu na nogu Nidala Čelika koji je precizan za 2:0.

U 35′ Dženan Šabić direktno iz kornera postiže treći pogodak na današnjoj utakmici, a Aleksa Popović u 40′ iz jedanaesterca pogađa za 4:0.

U drugom poluvremenu tempo igre je pao, a bh. tim je stvorio nekoliko prilika, međutim rezultat se više nije mijenjao.

Nakon utakmice selektor Nermin Šabić je izjavio:

„Prvo poluvrijeme smo otvorili jako dobro, bili smo dominantni, imali posjed i bili agresivni u napadu i u defanzivi. To je rezultiralo sa 4 postignuta pogotka i sa time možemo biti zadovoljni. Međutim sa određenim promjenama u drugom poluvremenu nivo igre nam je opao i više nismo toliko dominirali, nismo iskoristili tri dobre situacije da postignemo još neki gol. Takve stvari nam se ne smiju dešavati, igrači moraju povesti računa o svojoj fizičkoj spremi i da drže isti nivo igre duže. Lijepo je kad se pobijedi 4:0, ali ima tu još stvari na kojim ćemo morati da radimo.“

Za Bosnu i Hercegovinu su nastupili: Faris Mehić (46. Adel Duškaj), Dženan Šabić, Filip Taraba (46. Ivan Jurilj), Sergej Popović, Nidal Čelik, Marko Brekalo (63. Pavle Đajić), Ajdin Beganović, Aleksa Popović (63. Ajdin Mujić), Vedad Garčević (56. Adrian Rizvić), Ivano Gojsilović (63. Marko Begić), Roko Šilić (63. Stefan Marčetić).



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno