Ostali sportovi

FOTO: Uspješno završen “Zenica Open 2022” tenis turnir za amatere i veterane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Proteklog vikenda u Zenici je održan teniski turnir za amatere i veterane “Zenica Open 2022” u organizaciji Udruženja “Tenis tim-Tennis team” koji je okupio oko stotinu takmičara iz BiH i zemalja regije.

Povezani ljubavlju prema tenisu, a s ciljem afirmacije ovog sporta kod veterana i amatera, na Kamberovića polju u Zenici je proteklog vikenda održan teniski turnir za amatere i veterane “Zenica Open 2022”. Takmičari su se takmičili u više starosnih kategorija singla i dubla, a ovo su pobjednici po kategorijama.

U finalu kategorije -35 sastali su se Mirza Čabro i Srđan Fundup, a slavio je Čabro sa 6:4, 5:7, 10:4, dok je u kategoriji 35+ slavio Bruno Radić koji je savladao Almira Omerčevića sa 7:5, 6:4. U kategoriji 45+ snage su odmjerili bivši bh. reprezentativac Vedin Musić i Emir Bešlagić, a sa 7:5, 6:4 slavio je Bešlagić. S druge strane u kategoriji 55+ snage su odmjerili Almir Šabović i Ismir Brkić, a više sreće na terenu je imao Šabović koji je slavio sa 6:3, 6:2.

Učešeće u takmičenju su uzele i djevojke. U singl meču Arnele Šabović i Dine Šabić slavila je Šabović koja je pobijedila sa 6:3, 6:3. Dok su u dublu slavile Stjepana Bobaš i Arnela Šabović protiv Aide Gluić i Petre Čepin sa 6:2, 6:2.

Maja Dodik i Bruno Radić u mixu dubla su slavili protiv Arnele Šabović i Srđana Fundupa sa 7:5, 6:3.

U dublu -45 pobjednici su bili David Udovičić i Amer Agić koji su porazili Srđana Fundupa i Tomislava Bencuna sa 6:7, 6:3 i 10:5, dok su u dublu 45+ Emir Bešlagić i Samir Aščalić sa 6:2 i 6:3 slavili protiv Anesa Zukića i Ismir Brkića.

Uprkos kiši koja je padala u poslijepodnevnim satima nedjelje turnir je nastavljen te uspješno završen, a organizatori su objavili da je sve proteklo u najboljem redu te da turnir planiraju održati i naredne godine.

“Dragi prijatelji, u ime organizacije turnira ‘Zenica Open 2022’ želimo se zahvaliti svim takmičarima na učešću, a posebno finalistima i pobjednicima u svakoj od kategorija. Trudili smo se da budemo dobri domaćini i postavili sebi zadatak da iz godine u godinu turnir ‘Zenica Open’ bude prepoznat u regiji kao jedan od kvalitetnijih turnira za amatere i veterane. Također se želimo zahvaliti na podršci u realizaciji turnira sponzorima, lokalnoj zajednici, državnim institucijama i volonterima. Hvala još jednom i vidimo se naredne godine”, poručili su iz Udruženja “Tenis tim-Tennis team”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno