Ostali sportovi

FOTO: ŠK “CAZIN” pobjednik Prve „A“ lige za 2022. godinu, za ŠK „Čelik“ treće mjesto

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Od utorka 23.8. do nedjelje 28.8.2022. godine u Bihaću je održano dvadesetdeveto ekipno prvenstvo Šahovskog saveza Federacije BiH za seniore – Prva “A” liga za 2022. godinu.

Organizator je bio ŠS Federacije BiH, tehnički organizator je Šahovski savez Unsko-sanskog kantona, a suorganizator je Šahovski klub „Bihać“ iz Bihaća. Domaćin prvenstva bio je Hotel „Safir“ u Bihaću.

Na ovom prvenstvu nastupale su i dvije zeničke ekipe, evo svih učesnika prvenstva: „Goražde“, “Živinice”, “Mladost-Imel” Gnojnica, “Čelik” Zenica, „Preporod“ iz Zenice, „Mostar“, „Cazin“, „Gračanica“, „Akademija šampiona“ iz Doboj Istoka i „Velika Kladuša“.

Pobjednik je ŠK “CAZIN”sa maksimalnim učinkom, devet pobjeda, 18 meč bodova i plasman u elitno društvo, Premijer ligu BiH. Na drugoj poziciji je ekipa OŠK “AKADEMIJA ŠAMPIONA” Doboj Istok, sedam pobjeda i 15 osvojenih meč bodova. Treće mjesto osvojila je ekipa ŠK „Čelik“ iz Zenice sa šest pobjeda i dvanaest meč bodova.

Druga zenička ekipa, ŠK „Preporod“ zauzela je 10.mjesto sa jednim meč bodom.

Ispadanje iz Prve “A” lige u Prvu „B“ ligu zavisiće od broja ekipa ŠSFBiH koje ispadnu iz Premijer lige BiH;

Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni FIDE za obračun rejtinga.

Prvenstvo se igralo  po Bergerovom sistemu od 9 kola uz FIDE tempo igre 90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju od po 30 sekundi po potezu počevši od prvog. Pobjednik Prve “A” lige će ući u Premijer ligu BiH, a prve tri ekipe dobile su pehar, medalje i diplome.

Direktor turnira je bio Irfan Karabegović, glavni sudija IA Mirza Miralem, sudija NA Husnija Abdić, a prijenos on line mečeva NA Dino Marković.

E.Imamović

Foto sa ŠSFBiH (D.M.-V.Š..S.B.)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno