Ostali sportovi

FOTO: Uspješno predstavljanje ženske ekipe KSO Bosna Zenica u Evropi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ženska ekipa Kluba sjedeće odbojke (KSO) Bosna iz Zenice u protekli petak, 10.6.2022.godine odigrala je svoju prvu utakmicu na jednom takmičenju u Evropi, ponosno predstavljajući boje Bosne i Hercegovine.

Naime, Zeničanke su utakmicom protiv slovenskog sastava Sempeter otvorili turnir Eurolige na kojem su nastupale ekipe iz Poljske, Mađarske, Italije, Slovenije, Francuske, Srbije i BiH.

O ovome smo objavili na linkovima: https://www.zenicablog.com/zenska-ekipa-kso-bosna-iz-zenice-danas-debituje-na-evropskoj-sceni-protiv-slovenki/  i https://www.zenicablog.com/foto-zenska-ekipa-kso-bosna-iz-zenice-odigrala-prvu-utakmicu-na-evropskoj-sceni/ .

Turnir Eurolige je trajao od 10. do 12. juna u Myslowicama (Poljska).

Po povratku iz Poljske objavili su sljedeće na oficijelnoj facebook stranici KSO Bosna Zenica:

-Još jedno uspješno predstavljanje, ovaj put u Evropi. Naše djevojke po prvi put su nastupile u Evropi, tačnije u Poljskoj pod vodstvom trenera Nizama Šišića. Djevojke su igrale protiv Slovenije, Mađarske i Poljske na Euroligi. Kapiten ekipe bila je Dženeta Bradarić, koja je istovremeno i igrač i ljekar ekipe. Djevojke su, kako kažu, ponijele odlične utiske, a posebna atmosfera bila je bodreći Sinove Bosne iz Lukavca koji su postali naši zlatni momci. A

Hvala svim sponzorima i Upravnom odboru kluba koji je omogućio odlazak našim djevojkama da predstavljaju boje naše lijepe Bosne i Hercegovine u Evropi -, kaže se u ovoj kratkoj objavi.

Zlatni Sinove Bosne iz Lukavca i djevojke KSO Bosna bili su zajedno u Poljskoj na Euroligi.

-U Poljsku smo putovale sa željom da se predstavimo u finom izdanju i promovišemo naš grad i državu gdje se igra najbolja muška, a nadam se uskoro i ženska ekipa. Hvala upravi kluba, Gradu Zenica i svim sponzorima koji su nam omogućili ovaj nastup -, kazala je u ranijoj izjavi za medije Dženeta Bradarić, kapiten ženske ekipe KSO Bosna Zenica.

Roster ženske ekipe KSO Bosna i vođstvo ekipe u Poljsku na Euroligu 2022.godine su sačinjavali:

Dženeta Bradarić kapiten ekipe, Emira Žigić, Adisa Bajramović, Arnela Gutošić, Mela Serdarević, Zerina Šogolj, Lara Husagić, Selma Hodžić, Elma Šehić;

Ferhad Šehić -Šeha, tim menadžer, Nizam Šišić, trener, Omer Pojskić, predsjednik kluba, Boris Crljenica, član UO, Armin Mujkić, ispred Gradske uprave i Alen Kapkovič član Uprave.

E.Imamović

Foto sa KSO Bosna Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno