Info

FOTO: Uručeni novi testovi na korona virus za KUCS i SKBM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Uručeni novi testovi na korona virus za KUCS i SKBM – Federalna uprava civilne zaštite jutros je Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) i Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar (SKBM) uručila testove za detekciju koronavirusa koji su, uz prethodnu saglasnost Vlade FBiH, nabavljeni u skladu sa Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite, i po kojoj će se nabaviti 170 hiljada ovih testova.

Pošiljku s novim testovima direktorici KCUS-a prof. dr. Sebiji Izetbegovic uručio je načelnik Federalnog štaba civilne zaštite, Fahrudin Solak, a pošiljku sa testovima za SKB Mostar transportovali su i uručili pripadnici FUCZ Borki Tutiš, dežurnom inžinjeru sa Odjela molekularne dijagnostike SKBM.

Kliničkom centru Univerzitetu u Sarajevu danas je uručeno 1.000 a Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 500 testova za detekciju koronavirusa. Testovi će se, u skladu sa potrebama, u narednim danima kontinuirano dostavljati zdravstvenim ustanovama na području FBiH.

Za brži transport testova FUCZ je stavila na raspolaganje i dvije letjelice (žirokoptere) koje će se koristiti za ove potrebe.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno