Zenica

FOTO: Univerzitet u Zenici promovisao pet doktora nauka, dodijeljene i nagrade

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svečanom akademijom u Bosanskom narodnom pozorištu i promocijom doktora nauka obilježena je 23. godišnjica Univerziteta u Zenici.

Skupština Zeničko-dobojskog kantona 18. oktobra je donijela odluku o osnivanju Univerziteta u Zenici, a proteklih 20 i više godina ovaj Univerzitet je stvarao akademske građane Zenice, ali i drugih bh. gradova koji su svoje znanje krunisali diplomama Univerziteta u Zenici.

Težnja za razvojem i daljim napretkom glavna je poruka rektora Univerziteta u Zenici Jusufa Durakovića, ali i gostiju koji su se večeras obratili prisutnima među kojima je i ministrica obrazovanja Draženka Subašić kao i gosti iz Banja Luke koji su zaželjeli nastavak razvoja i uspona zeničkog univerziteta na akademskoj ljestvici.

U sklopu obilježavanja 23. godišnjice rektor Duraković uručio je i doktorate Faruku Hodžiću koji je stekao zvanje doktora zdravstvenih nauka, Zlatanu Ištvanu koji je stekao zvanje doktora tehničkih nauka te Borislavu Jeličiću, Derviši Zukić i Alenu Mujkanoviću koji su stekli zvanja doktora pravnih nauka.

Nagrade rektora dodijeljene su za studente s naiboljim uspjehom, učešćem i aktivnostima u toku akademske godine, a dobitnici I ciklusa studija su: Lea Kokorović, Ragib Pugonja, Merima Muratović, Edin Kohnić, Amila Mehić, Adnan Spahić, Zerina Polimac.

Dobitnici Nagrade rektora drugog ciklusa studija su Amar Ćatović i Mirza Imamović dok je dobitnik ovog priznanja trećeg ciklusa studija Borislav Jeličić.

Autor: E.Mehić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno