Kultura

FOTO: Učešće KUD Željezara iz Zenice na smotri u Mađarskoj

Podijeli ovu vijest:

Učešće KUD Željezara iz Zenice na smotri u Mađarskoj – Kulturno umjetničko društvo „Željezara“ Zenica je na poziv kulturno umjetničkog društva iz Dunajvariši u Mađarskoj od 18.08.2017. do 20.08.2017. godine boravilo u posjeti ovom gradu.

Pored svačanog defilea kroz Dunajvaroš članovi folklorne i muzičke sekcije ovog društva su izveli splet narodnih igara i kola iz Bosne i Hercegovine i na taj način domačinima predstavili našu državu, Zenicu i kulturno naslijeđe koje se brižno njeguje u ovom društvu. Inače ovo je peta posjeta KUD „Željezara“ folklornim smotrama u Dunajvaroši.

Ovom prilikom je predsjedniku društva Dževadu Mustafiću i koreografu Arinu Kadriću uručeno priznanje i Zahvalnica za dugogodišnju saradnju ova dva društva. Nekoliko slika sa ovog događaja najbolje predstavlja nastup i prezentaciju članova KUD-a „Željezara“ na ovoj manifestaciji.

Foto i text Faik Čičak

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno