Košarka

FOTO: Ubjedljiva pobjeda košarkašica Čelika u Areni protiv Konjica na krilima Ajle Selimović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici 7. kola bh. košarkaške lige za sezonu 2021/2022, košarkašice Čelika su bile danas, 12.12.2021. godine, domaćini ekipi ŽKK Konjic. Gradska Arena „Husejin Smajlović“ u Zenici, početak u 15 sati. Očekivanu pobjedu u ovom meču ostvarila je domaća ekipa KŽK Čelik. Konačan rezultat i rezultati po četvrtinama: Rezultat: KŽK Čelik – ŽKK Konjic 84:48  (24:12), (17:12), (20:12), (23:12); Utakmicu u Zenici su sudili Namik Fočo, Dejan Knežević i Armin Zahiragić, a delegat Medin Duškaj;

Sastav ekipe Čelika: Dalila Bilić, Emana Pašalić, Ajla Selimović (cap), Almedina Ahmić, Suana Bašić, Džejlana Indžić, Anida Čaušević, Emira Šehić, Sajra Huskanović, Adna Omerdić, Ema Mickić, Ajna Zukić; (Trener Armel  Mujaković); Najefikasnije u domaćoj ekipi Čelika bile su kapiten Ajla Selimović sa 31 i Adna Omerdić sa 12 poena; U ekipi Konjica najefikasnije su bile Begić sa 14 i Voloder sa 13 poena; Košarkašice Čelika pred ovu utakmicu su imale bilans od četiri pobjede i dva poraza, 10 bodova. Ekipa Konjica je na omjeru od jedne pobjede i pet poraza.

Tok utakmice:

Od samog početka utakmice domaće košarkašice su nametnule svoj ritam, te su prvu četvrtinu riješile sa 24:12. U drugoj četvrtini Zeničanke su još više povećale svoju prednost, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 41:24. Drugu četvrtinu domaća ekipa je dobila sa 17:12. U trećoj četvrtini nastavila se dominacija Čelika, te je na kraju četvrtine na semaforu bilo 61:36. U posljednjoj četvrtini sve igračice domaće ekipe su dobile šansu za igru, te su se sve upisale u listu strijelaca. Završilo je sa zasluženih i ubjedljivih, 84:48 za Čelik. Zanimljivo je registrovati da su košarkašice Konjica u svakoj četvrtini postigle po 12 poena. U redovima Čelika, sjajna je bila Selimović koja je ubacila 31  poen i predvodila je svoj tim do pete pobjede u prvenstvu. Košarkašicama Čelika je današnja pobjeda bila peta u prvenstvu, uz dva poraza. Konjic se nalazi na devetoj poziciji sa jednom pobjedom i šest poraza. U narednom 8.kolu košarkašice Čelika su, ponovo, domaćini ekipi ŽKK Mladi Krajišnik iz Banja Luke.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno