Zenica

FOTO: U Zenici se škrabalo i zabavljalo- Studenti pokazali svoj talenat na Red Bull Doodle Art radionici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Red Bull Doodle Art radionica posjetila je Zenicu i oduševila 70 studenata koji su iskazali svoju kreativnost na papiru i pokazali da mašta nema limita.

Organizatori su upriličili malo takmičenje, a studentima ponudili različite teme (muzika, svemir, ljubav, sport, party, putovanje i crtani likovi) kao inspiraciju za škrabanje. Pobjednički doodle radionice na temu “svemir” osvojila je studentica Irma Đulan.

Studenti su bili veoma kreativni, a njihovi radovi oduševili su prisutne.

Kako bi radionicu učinili još zanimljivijom, organizatori su pozvali sve studente na afterparty u Da Vinci’s Pubu, gdje je DJ Alem svojim ritmovima pozvao na plesni podijum. Atmosfera je bila odlična, a studenti su uživali u druženju i plesu.

Ovo nije bila samo zabavna večer, već je bila prilika za studente da se pokažu u kreativnom svjetlu i razvijaju svoje vještine. Radionica je bila odlična prilika za studente da se upoznaju sa Red Bull Doodle Art takmičenjem i saznaju kako se mogu osvojiti “ulaznicu” za svjetsko finale u Amsterdamu.

Ova radionica je samo jedna od mnogih koje organizira Red Bull u Bosni i Hercegovini. Osim što su zabavne, ove radionice su i odlična prilika za studente da se upoznaju s novim ljudima, razviju svoje vještine i steknu iskustvo koje će im biti korisno u budućnosti.

Ako i ti želiš sudjelovati u nekoj od Red Bull radionica, ne propusti priliku i posjeti njihovu web stranicu. Ko zna, možda baš ti budeš sljedeći pobjednik Red Bull Doodle Art takmičenja i otputuješ u Amsterdam na svjetsko finale.

Šta je Red Bull Doodle Art?

Red Bull Doodle Art je globalno takmičenje koje osnažuje novu generaciju umjetnika pozivajući studente i kreativce da puste svoje misli da lutaju kroz maštovite crteže. Mogućnosti uključuju povećanu izloženost, umjetničko mentorstvo i mjesto na Svjetskom finalu u Amsterdamu, gdje će renomirane sudije odabrati pobjednika Red Bull Doodle Arta.

Svjetsko finale je vrhunac Red Bull Doodle Art 2023. Nacionalni pobjednici će biti pozvani na trodnevnu radionicu kako bi proširili svoje ideje i vještine. Na finalu događaja, crteži nacionalnih pobjednika biće izloženi u galeriji Svjetskog finala, a globalno žiriranje određuje ukupnog pobjednika Red Bull Doodle Arta. Svjetsko finale će se 2023. održati u Amsterdamu u Holandiji, gdje će svi crteži biti izloženi kao NFT.

Kako se prijaviti?

Posjeti redbull.com i prijavi se, jer Red Bull Doodle Art je tvoja prilika da ostaviš svoj trag u bezvremenskoj umjetnosti crtanja!

Autor: Studomat



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno