Ostali sportovi

FOTO: U Zenici počinje teniski turnir “Zenica Open 2022”, održan trening za najmlađe

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Udruženja “Tenis tim-Tennis team” Zenica od 26.08.-28.08.2022 god. na Kamberovića polju će biti održan međunarodni teniski turnir za amatere i veterane “Zenica Open 2022” na kojem se očekuje učešće više od stotinu učesnika, a najmlađi Zeničani danas su imali priliku besplatno trenirati s profesionalnim trenerima.

Zenica će narednih dana biti centar tenisa u regiji s obzirom da se očekuje učešće takmičara iz zemalja regije, a iz Udruženja “Tenis tim-Tennis team” su kazali da su se na ovaj projekt odlučili zbog značaja bavljenja fizičkim aktivnostima svake starosne dobi populacije.

“Udruženje je prepoznalo potrebu da populaciju najmlađe i srednje životne dobi inicira za aktivnim bavljenjem sportom, u ovom slučaju tenisom koji predstavlja jedan od multidisciplinarnih sportova čime se omogućava kombinirana psiho-fizička aktivnost, kako naših članova, tako i lokalne zajednice u šire”, kazali su iz Udruženja “Tenis tim-Tennis Team”.

Amel Zukanović, predsjednik Udruženja, nam je kazao da je sve počelo rekreativnim okupljanjem ljubitelja tenisa srednje životne dobi te da je iz godine u godinu broj učesnika u kreiranoj ligi seniora rasla i da su nakon određenog vremena odlučili sve postaviti na viši nivo.

“Naš cilj je bio prvenstveno da animiramo sportiste srednje životne dobi. Naime, do prije nekoliko godina na ovim terenima smo imali samo djecu, a zatim smo oformili ligu seniora koja je rasla iz godine u godinu. S vremenom smo počeli gostovati na turnirima u regiji, koji imaju isti koncept, te smo i sami odlučili oformiti Udruženje, postati članica Teniskog saveza BiH i sve podići na viši nivo. Ovo je drugi turnir koji organizujemo, u narednim danima očekujemo učešće gostiju iz regije, a cilj svega jeste popularizacija tenisa, ali i promocija grada Zenice, kantona i države”, kazao je Zukanović.

Dodali su da su dosadašnjim pojedinačnim učestvovanjem na turnirima seniorske klase sticali iskustva i proširili veze s drugim udruženjima i klubovima na području BiH i regije, što im je omogućilo da kandidiraju Grad Zenica kao domaćina jednog od turnira s međunarodnim učešćem.

Projekt je osmišljen da tenis približi najmlađima, te su s tim u vezi jučer i danas održani besplatni treninzi s profesionalnim trenerima i opremom.

“Petak, subota i nedjelja su rezervisani za turnir amatera, s ciljem da sudionici budu iz cijele BiH, a u sklopu jednog od ciljeva projekta prepoznatljivost van granica BiH, da se osigura dovoljan broj učesnika iz bližeg okruženja, država Slovenije, Hrvatske i Srbije, s akcentom na važnost kontinuiteta održavanja ovog turnira kroz povećanje broja sudionika”, kazali su organizatori te podsjetili da su na prošlogodišnjem turniru imali 82 učesnika.

Prvi mečevi na turniru počinju danas od 15 sati, a u subotu i nedjelju od 9 sati.

Organizatori su se zahvalili na podršci lokalnoj zajednici, privrednim subjektima i učesnicima koji su pomogli organizaciju ovog trodnevnog teniskog spektakla u Zenici.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno