Biznis

FOTO: U Zenici počela realizacija projekta “Poduzetnička akademija ZDK”

Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici počela realizacija projekta “Poduzetnička akademija ZDK” – U Zenici je započela realizacija projekta Poduzetnička akademija ZDK, edukacija namjenjena budućim poduzetnicima, a koju implementira NVO PoduzetniceIN uz podršku Zavoda za zapošljavanje FBiH. Prijatelji ovog projekta su i Privredna komora FBiH, Almy doo Zenica i Planjax doo Tešanj.

Polaznici su nezaposlene osobe koje se vode na evidenciji Službi za zapošnjavanje u ZDK i imaju afinitete ka samoupošljavanju. Akademija kroz koju će proći ima za cilj da ih dodatno motiviše i osnaži, da snabdije potrebnim alatima, neophodnim za realizacije njihove poduzetničke ideje, a tiču se znanja iz oblasti ličnih vještina, računovodstva, prava, marketinga, izrade biznis plana, strategije i slično.

Predavačica na prvom modulu je bila Adisa Tufo, poduzetnica i ekonomistica, certificirana menadžerica i certificirani life & business coach, dobitnica niza priznanja za svoj rad u realnom i aktivizam u nevladinom sektoru.

Današnji dan je obilježila nevjerovatna energija i veliki entuzijazam svih polaznica i polaznika. Biznis ideje koje su iznijeli polaznici akademije su izuzetno dobre i realne, a sad krećemo u izradu pojedinačnih biznis planova i tek tada ćemo znati koliko su ove ideje realistične i dostižne. Po mojoj slobodnoj procjeni sve su itekako realne, a nosioci istih su veoma kompetentni da ih do kraja realizuju i krenu putem samozapošljavanja i zapošljavanja drugih. Ova Akademija je veliki doprinos NVO PoduzetniceIN i ZZZ FBiH ekonomiji Ze-Do Kantona. Ljudi, koji imaju tako dobre ideje, koji vjeruju u njih, treba da kroz ovu edukaciju sve uobliče u jedan poslovni proces; ova edukacija, inspiracija i motivacija u paketu koji se zove “poduzetničkom akademijom” će pokrenuti nove poduzetničke priče za koje će se tek čuti, izjavila je Tufo.

PROČITAJTE I:   Domino diskont: Vikend druženje uz najbolje cijene

Emina Buljubašić, polaznica Akademija, diplomirala na Filozofskom fakultetu, trenutno na master studiju “Menadžment preduzeća” u Zenici, u pauzi za ručak koji je bio organozovan za sve polaznike u restoranu motela Almy, sa puno entuzijazma je rekla: Danas sam imala priliku slušati i doživjeti nevjerovatno iskustvo, prije svega jako je bitno što razmijenjujemo ideje i znanja koja do sada nismo imali priliku ni reći ni čuti ni vidjeti, i drago mi je da se ovoliki broj mladih ljudi uključio u ovu edukaciju, drago mi je da je Zavod za zapošljavanje prepoznao poduzetništvo kao priliku. Mi želimo da se osnažimo i da razvijamo ličhe biznise. Svi dobro znamo da mala i srednja preduzeća, najčešće i najviše doprinose razvoju ekonomije jedne države.

Emir Bašanović dodaje, da iako je svjestan je ispred njega duži put koji treba da prođe, sam dolazak na Poduzetničku akademiju predstavlja izuzetno dobar potez koji je napravio.

PROČITAJTE I:   Priliv direktnih stranih investicija u BiH u 2021. godini 971,2 miliona KM

Nekoliko polaznika Akademije, koji su je podijelili svoje utiske sa čitateljima portala Poduzetnice IN, nisu krili svoj entuzijazam. Organizatori se zahvaljuju kompaniji Almy doo Zenica koja im je ustupila svoju konferencijsku salu i na taj način podržala ovu značajnu edukaciju. Dodaju da je svim učesnicima obezbjeđen radni materijal, zaštitne maskice, ručak, kafica i nevjerovatna energija koja će mnogima obilježiti život i definitivno, poslije ovoga neće biti isti.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno