Zenica

FOTO: U Zenici organizovana tribina “Iz srca Bosne i Hercegovine Palestini”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Velikoj sali Grada Zenica pred nekoliko stotina Zeničana obratili su se na tribini koju je organizovala Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH u saradnji sa udruženjem “Mladi muslimani” kao uvodničari ambasador Palestine u BiH Rezeq Namoura i Sanadin Voloder novinar i aktivista.

Moderator tribine bio je Jasmin Imamović.

Tokom dvosatnog druženja prisutni su mogli čuti mnogo informacija o historijatu terora i agresije cionističkog režima prema Palestini i palestinskom narodu koja traje 75 godina.

Ambasador Rezeq Namoura u emotivnom govoru je prisutne upoznao o zločinima i razmjerama napada Izraela na pojas Gaze. Zahvalio se mnogo na velikoj podršci Bosanaca i Hercegovaca, Zeničana palestinskom narodu koju otvoreno iskazuju kroz organizaciju različitih skupova podrške, humanih akcija i javnom istupanju putem medija.

Uvodničar Sanadin Voloder je prisutne upoznao o opasnostima sa kojima je izložena i BiH i Palestina, o interesnim savezima na Balkanu sa Izraelom, kao i lobijima koji rade na slabljenju kapaciteta države BiH. Bosanci i Hercegovci su ponosni na multietničnost i bogatstvo različitosti kao i na zajedničku historiju suživota koja je bila prisutna u BiH, i koju trebamo razvijati, obnavljati i njegovati.

Na skupu su se obratili i gradonačelnik Grada Zenica Fuad Kasumović koji je u svom kabinetu prije tribine i primio ambasadora Palestine u BiH.
Takođe, na tribini su se obratili i predstavnici boračkih udruženja Šerif Patković i Mujo Aganović.

Na tribini su aktivno učešće uzeli i prisutni građani Zenice koji su iskazali veliko poštovanje prema ambasadoru Rezeq Namouri i solidarnost i ljubav prema hrabrom palestinskom narodu.

Zeničani su po ko zna koji put i večeras na tribini pokazali da poštuju i solidarišu se sa palestinskim narodom, i da će uvijek biti na strani istine i pravde.
Istina je da je Izrael agresor i da nažalost svakim satom ima sve više žrtava u Palestini koje agresor ubija nemilosrdno i bez ikakve grižnje savjesti.

Jedina pravda za palestinski narod koja je moguća u ovom surovom svijetu jeste da se uspostavi Palestinska država i da poslije 75 godina torture prestane agresija Izraela prema najhrabrijem narodu na svijetu.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH zajedno sa prijateljima je organizovala tribinu jer smo htjeli na simboličan način kroz razgovor da iskažemo veliko poštovanje i podršku Palestini i palestinskom narodu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno