Rekreacija

FOTO: U Zenici organizovan međunarodni memorijal “Murat Šarkinović”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu 20.11.2022. godine u gradskoj areni „Husejin Smajlović“, Aero klub „Zenica“ je po četvrti put uspješno organizovano međunarodno takmičenje i drugi put međunarodno takmičenje pod nazivom 2. Memorijal Murat Šarkinović. Takmičenje aero modelara za juniore i seniore u dvoranskim klizačima u FAI klasama F1N i F1N-150, sada već tradicionalno se održava u pomen preminulom članu zeničkog aero kluba Muratu Šarkinoviću.

Takmičenju su prisustvovali modelari iz aero kluba Sombor iz Srbije, iz Hrvatske klubovi AK Osijek, AK Sisak, AK Zaprešić Zagreb, CTK Čeminac i CTK Osijek kao i Bosne i Hercegovine. Klasa F1N je dvoranska klasa malih modela raspona 15 cm (kategorija 150) i 50 cm (F1N), namijenjeni za letenje u dvoranama bez bilo kakve kontrole od strane takmičara, što je i osnovni razlog da je takmičenje održano u predivnoj dvorani gradske arene. Učestvovalo je 45 takmičara u FAI klasama F1N i F1N-150 i podijeljenih prema uzrastu u grupe: „komarac“, “osnovac”, juniori, seniori i u posebnoj grupi za žene „dame“.

Ekipa Aero kluba ZENICA koja je ujedno bila i najbrojnija na ovom takmičenju posebno kada su u pitanju juniori i dame su i ovaj put bili bolje plasirani od seniora. Najbolje plasirani domači takmičari su drugo mjesto Zilić Amra u kategoriji F1N grupa „dame“ , treće mjseto Borojević Anastasija u kategorij F1N grupa dame/junior i treče mjesto Kovačević Emir u kategoriji F1N grupa „komarci“. Ukupni pobjednik memorijala je Ivan Đeorgijevski iz AK Sombor.

Prisutni modelari i gosti su pohvalili vrhunsku organizaciju provedenu uz volontiranje članova aero kluba „Zenica“ te uz finansijsku podršku sponzora. Sponzorima se želimo javno zahvaliti na podršci i koji nam značajno olakšava naše napore: Ministarstvu sporta i kulture ZE-DO kantona, Gradska Uprava Zenica, BH Telecom d.o.o Direkcija Zenica, Valuna d.o.o Sarajevo, IPSA d.o.o. Sarajevo, Predsjedavajućem skupštine ZE-DO kantona kao i Upravi gradske Arene sa veoma ljubaznim osobljem. Takmičenje je održano u vrhunskim uslovima koju Gradska arena „Husejin Smajlović“ obezbjeđuje za ovu vrstu sporta.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno