Zenica

FOTO: U Zenici održano polufinalno HIPPO državno takmičenje iz znanja engleskog jezika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici održano polufinalno HIPPO državno takmičenje iz znanja engleskog jezika – U Zenici u prostorijama Centra za strane jezike Step by step održano je polufinale međunarodnog takmičenja iz engleskog jezika, HIPPO.

Nakon preliminarne runde sa više od 500 takmičara iz cijele BiH, Zenica je bila domaćin polufinalne runde i ugostila je pedesetak takmičara iz Banja Luke, Livna, Tuzle, Mrkonjić Grada, Bihaća, Tešnja i kao i takmičare iz zeničkih škola, Druge gimnazije i KŠC-a “Sveti Pavao”.

Najbolji polufinalisti idu u finale u Italiju, u Llido di Jesolo gdje će se takmičiti protiv sedamdesetak takmičara iz cijele Evrope.

– Ja sam već treću godinu koordinator ovog takmičenja za BiH, i moram da kažem da svake godine neko od naše djece u finalima osvoji neko od tri pobjednička mjesta, a momenat kada se oni prozovu uz ime naše domovine je neopisiv. Nažalost, iz BiH je najmanje takmičara, jer nemaju skoro pa nikakvu podršku od skola, ministarstava ili privrednika da se omogući bolji odziv. Iz BiH godišnje bude oko 500, a iz Srbije i Makedonije u kvalifikacijama učestvuje i po 3.000 takmičara. Ovdje moram da istaknem Centar za strane jezike Step by step koji je prepoznao značaj ovog takmičenja i dao punu podršku, kao i mnogim nastavnicima koji su nesebično radili na pripremanju učenika, rekao nam je koordinator takmičenja za BIH Dženis Imširović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno