Zenica

FOTO: Posjeta komandanta turske vojne misije u BiH Zenici i saradnja sa Mostovima Prijateljstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Posjeta komandanta turske vojne misije u BiH Zenici i saradnja sa Mostovima Prijateljstva – Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica danas (01.04) je bila domaćin komandantu turske vojne misije u BiH-brigadiru Tayfun Celik. Turska mirovna vojna misija je od uspostavljanja mira u BiH i završetka rata i  agresije na BiH,  do sada realizovala veliki broj projekata  širom BiH, a posebno veliki broj projekata je realizovan na području Grada Zenice.

Tokom posjete brigadira Tayfuna Celika Zenici razgovarali smo o realizaciji projekata na području Grada Zenice, kao i o budućim  aktivnostima sa Asocijacijom Mostovi Prijateljstva. Zajedno smo posjetili Park tursko-bosanskog prijateljstva na Kamberovića polju koji  je napravljen zahvaljujući  turskoj vojnoj misiji prije više od 15 godina, gdje smo razgovarali o obnovi i rekonstrukciji dječijeg igrališta, česme i drugih propratnih sadržaja u parku. Uvjereni smo da će u 2017. godini biti obnovljen i rekonstruisan Park tursko-bosanskog prijateljstva  zahvaljujući turskoj vojnoj misiji u saradnji sa Asocijacijom Mostovi Prijateljstva i Gradom Zenica.

Na području Grada Zenica će uskoro biti realizovan  i projekt u vrijednosti od oko 40.000 eura, od strane turske vojne misije u BiH. Svečano predstavljanje završetka ovog projekta trebalo bi biti u  maju 2017 godine.

U općini Busovača, su dvije osnovne škole svečano predstavljeni realizovani projekti koje je finansirala turska vojna misija u BiH. U osnovnoj školi „Kaonik“Busovača  je svečano predstavljen novi multimedijalni kabinet sa 16 računara sa  opremom, klupama, stolicama, jednim laptopom, jednim projektorom i projektnim platnom , jednim LCD televizorom i drugim sadržajima ukupne vrijednosti  14.000 eura.  Takođe, je u osnovnoj školi “Kaćuni“ u Busovači svečano predstavljen završetak projekta kojim je za školu obezbjeđen projektor i projektno platno, dva printera, fotokopir aparat, 10 ormara, 10 školskih tabli i veća količina sportskih rekvizita. Vrijednost projekta je bila 5.000 eura. Na svečanom predstavljanju realizovanih projekata u ove dvije škole bili su prisutni komadant turske vojne misije u BiH Tayfun Celik, načelnik općine Busovača Asim Mekić i direktori škola koji su veoma zaslužni za realizaciju projekata, općinski vijećnici, predstavnici Yunus Emre Instituta i predstavnici Asocijacije Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica svojim radom i djelovanjem postala je prepoznatljiva po svojim incijativama, realizovanim projektima, međunarodnoj saradnji koja ima za cilj uspostavljanje prijateljskih veza koji će rezultirati realizacijom projekata u Zenici kao i širom BiH. Zbog toga nas mnogo raduje kada svojim iskrenim radom steknemo poštovanje,povjerenje i partnerski odnos sa turskom vojnom misijom u BiH koja je tokom svog skoro 24-godišnjeg prisustva u BiH realizovala stotine projekata iz oblasti obrazovanja, kulture, sporta, mladih, komunalne infrastrukture. Republika Turska sa svojim institucijama, kao i  turska mirovna vojna misija su nakon završetka rata u BiH ostavili neizbrisivi pozitivni trag realizujući projekte koji su od velike koristi za sve narode i građane u BiH. Zbog svega toga veliko im HVALA. A mi idemo dalje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno