Ostali sportovi

FOTO: U Zenici održano jedanaesto Ekipno kadetsko prvenstvo reprezentacija kantona ŠSFBiH – Prvak kanton Sarajevo

FOTO: U Zenici održano jedanaesto Ekipno kadetsko prvenstvo reprezentacija kantona ŠSFBiH – Prvak kanton Sarajevo – U organizaciji Šahovskog saveza Federacije BiH u Zenici je održano 11.Ekipno kadetsko prvenstvo reprezentacija kantona ŠSFBiH u šahu za 2018.godinu.  Prvenstvo je igrano u J.U. „Penzionerski dom sa stacionarom“ u Zenici, u periodu od petka 06.07. do subote 07.07.2018.godine. Učešće je uzelo četiri reprezentacije kantona ŠSFBiH.

Pobjednik prvenstva i prvak za 2018.godinu je reprezentacija Kantona Sarajevo sa 7,5 poena, drugi je Srednjobosanski kanton sa 6,5, treći Tuzlanski i četvrti Zeničko-dobojski kanton sa po 5,0 poena.

Najviše poena za reprezentaciju Zeničko-dobojskog kantona osvojila je mlada Lorena Čerkez i to 2,5 poena iz tri partije, Nedim Šestić je osvojio 2 poena iz tri partije i Orhan Mehić 0,5 poena iz dvije partije.

Pokrovitelj prvenstva bilo je Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport kantona ZDK, organizator ŠSFBiH i suorganizator Komisija za kadetski i juniorski šah ŠSFBiH.

Pravo učešća su imale kadetske reprezentacije kantona. Reprezentacija je  brojala 3 kadeta i jednu kadetkinju godišta 2002. i mlađi. Igran je Bergerov sistem, sa tempom igre od 60 minuta po igraču za cijelu partiju.

Prvenstvo je sudio Sejfudin Miskić, IA iz Zenice. Direktor turnira bio je Vedad Šestić, predsjednik ŠSZDK, a operater Belmir Miskić.

Nagrade za učesnike dijelio je Vedad Šestić i one su bile sljedeće: prvo mjesto pehar, zlatne medalje i diploma za plasman, drugo mjesto, srebrene medalje i diploma za plasman, treće mjesto, bronzane medalje i diploma za plasman.Ostala mjesta diplome za nastup.

Konačan plasman reprezentacija Kantona ŠSFBiH:

Rank table

Rk. SNo Team Games   +   =   –  TB1  TB2  TB3
1 1 Kanton Sarajevo 3 2 1 0 5 7,5 0
2 3 Srednjobosanski kanton 3 2 0 1 4 6,5 0
3 4 Tuzlanski kanton 3 1 0 2 2 5,0 0
4 2 Zeničko-dobojski kanton 3 0 1 2 1 5,0 0

E Imamović

Foto sa ŠSFBiH

 

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: