Ostali sportovi

FOTO: U Zenici održane 17. atletske sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Zenici održane 17. atletske sportske igre paraplegičara i oboljelih od dječije paralize – U prošloj sedmici, od 17-19.09.2020. godine su Zenica i naše Udruženje, a u organizaciji Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH, bili  domaćini Međunarodnog otvorenog prvenstva i 17. atletskih sportskih igara paraplegičara i oboljelih od dječije paralize. Samo takmičenje se odvijalo u petak, 18.09.2020.godine na stadionu Kamberovića polje kojem zbog trenutne epidemiološke situacije nažalost nisu prisustvovali i učestvovali  takmičari iz drugih država. Iako smo po preporukama Kriznog štaba morali ograničiti broj učesnika, na takmičenju je učešće uzelo više od 90 osoba sa najtežim oblicima invaliditeta iz oba entiteta, Federacije Bosne i Hercegovine i Republike Srpske.

Takmičari iz entiteta Federacije Bosne i Hercegovine su došli iz sljedečih kantona: Unsko-sanski kanton, Tuzlanski kanton, Zeničko-dobojski kanton, Bosansko-podrinjski kanton,  Srednjobosanski kanton, Hercegovačko-neretvanski kanton, Kanton Sarajevo, Livanjski kanton

Nakon defilea takmičara, uslijedilo je obraćanje zvanica, pa se prvi obratio prim.dr. Mirsad Muftić, predsjednik UO Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH, nakon njega Bešlija Elvira, generalni sekretar Saveza paraplegičara i oboljelih od dječije paralize FBiH a igre je svečano proglasio otvorenim Emir Vračo, savjetnik premijera ZDK-a. Zvanično takmičenje u trkama na 100m, 200m i 400m, atletskom višeboju – čunj, disk, kugla, koplje, te šahu je proteklo u najboljem redu i uz poštivanje svih preporuka Kriznog štaba ZDK. Svečanost dodjele priznanja u svim konkurencijama održana je u Hotelu „Zenica“ u petak, 18.09.2020.g. u 19h.

U ukupnom plasmanu ekipe su zauzele sljedeća mjesta:

  1. Ekipa Zeničko-dobojskog kantona
  2. Ekipa Bosansko-podrinjskog kantona
  3. Ekipa Unsko-sanskog kanton.

U muškoj konkurenciji, poredak je bio sljedeći:

  1. Ekipa Zeničko-dobojskog kantona
  2. Ekipa Srednjobosanskog kantona
  3. Ekipa Unsko-sanskog kantona.

U ženskoj konkurenciji ekipe su zauzele sljedeća mjesta:

  1. Ekipa Zeničko-dobojskog kantona
  2. Ekipa Bosansko-podrinjskog kantona
  3. Ekipa kantona Sarajevo.

Pojedinačno kod žena je najbolje rezultate postigla Mujić Hurmija iz kantona Sarajevo a u muškoj konkurenciji je dominirao i najbolje rezultate postigao Pandžić Dževad paraolimpijac iz kantona Sarajevo..

Takmičenje u šahu je održano u sali hotela „Zenica“, a učešće su uzele 4 ekipe:

  1. Ekipa Zeničko-dobojskog kantona
  2. Ekipa Srednjobosanskog kantona
  3. Ekipa Unsko-sanskog kantona
  4. Ekipa Republike Srpske.

Na kraju je plasman bio sljedeći:

  1. Ekipa Zeničko-dobojskog kantona
  2. Ekipa Srednjobosanskog kantona
  3. Ekipa Republike Srpske

Nakon dodijeljenih medalja i priznanja te zvaničnog dijela večeri, gosti su imali priliku da nastave druženje i užitak uz zenički band „Aritmija“, koji su definitivno začinili svečanost dodjele priznanja. Na samom kraju želimo da se zahvalimo svima koji su pomogli u realizaciji ovog velikog sportskog događaja u ovako otežanim uslovima, te pomogli da se, kako mladi naraštaji, tako i svi ostali upoznaju sa sportom za osobe sa invaliditetom ali i njihovim uključivanjem u aktivan život.

Tekst i foto

Udruženje PODP Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno