Zenica

FOTO: U Zenici obilježen Dan šehida, dvanaest imama učilo za duše bh. heroja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na spomen-obilježju Kameni spavač danas je odata počast šehidima Zenice, a sve u sklopu obilježavanja drugog dana Ramazanskog bajrama.

U organizaciji Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, odnosno Medžlisa islamske zajednice Zenica, danas su na spomen-obilježju Kameni spavač u Zenici za duše šehida zeničke i jajačke regije proučeni odlomci iz Kur’ana, a brojne delegacije su položile cvijeće te se prisjetili ubijenih sugrađana koji su svoje živote dali za odbranu domovine.

Poruke o značaju njihovog doprinosa opstojnosti domovine poslate su danas sa spomen-obilježja Kameni spavač, a glavni imam MIZ Zenica Sumedin Kobilica je kazao da su oni važna kategorija društva kao i njihove porodice.

“Naša je obaveza da ih nikada ne zaboravimo, da se sjećamo njihove žrtve i da smo oni koji će simbolično obilježiti ovaj dan, ali oni su kod Allaha upisani u posebne nagrade i dobit će nagradu koju zaslužuju. Mi smo obavezni da ih se sjećamo jer su oni za nas branili ovu domovinu”, kazao je Kobilica.

Dodao je da će na Gradskom groblju Prašnice u saradnji sa Medžlisom islamske zajednice Jajce proučiti odlomke iz Kur’ana i dovu, nakon čega će biti upriličen prijem za porodice šehida u zgradi MIZ Zenica.

Cvijeće na spomen-obilježju Kameni spavač položile su brojne delegacije, boračka udruženja, političke stranke i predstavnici javnih ustanova.

Autor: E.Mehić/klix.baStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno