Naše

FOTO: U susret Sajmu kristala i minerala u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

O kristalima je već mnogo rečeno, ovoga puta bit će riječi o Orgonitu koji će također biti izložen na Sajmu, i koji također plijeni pažnju posjetilaca, sa svojom neobičnošću i sastavu, a kojem osnovu čini upravo Krista.

Šta je u stvari Orgonit?

Orgonit, ukratko rečeno je mali moćni zaštitnik, nije lijek za sve ali svemu daje pozitivnu energiju.

-Orgon, poznat i po imenima: ki, Chi, prana, eter, životna energija i esencija je kreativna sila u prirodi, nevidljiva energija koja ispunjava cijeli svemir, kreira materiju i utječe na život. Neometen i dovoljan protok ove energije unutar i izvan tijela omogućuje dobro zdravlje, vitalnost i pravu životnu energiju, dok nedostatak ili disbalans orgonske (životne energije), kreira bolest i depresiju.

-S pojmom Orgon, možemo povezati Dr. Wilhelm Reicha koji je prvi službeno došao do saznanja i ideje o orgonskoj energiji.
Otkrio je da nedostatak pozitivnog Orgona , odnosno nagomilavanje tzv mrtvog orgona , dead Orgon, Dor, prouzrokuje negativne efekte po zdravlje ljudi, biljaka kao i loše odnose.
Orgonit je napravljen od organske smole, metalne strugotine i kristala, a jačina mu zavisi od umješnosti samog majstora koji ga pravi, što nekada bude i mala tajna.

-Orgonski uređaj konstantno zrači zdravi Orgon i automatski pretvaraju štetno zračenje koje emitiraju elektronički uređaji i vanjska štetna zračenja u pozitivno i neutralno okruženje. To se dešava pasivno, stoga Orgonski uređaji ne trebaju napajanje i održavanje. Ugrađeni kristali ne trebaju čišćenje pošto uređaj ne nakuplja negativnu energiju već je po principu kaosa i tzv. ,,pizo električnog efekta” koji proizvodi kristal u orgonitu u dodiru sa metalom, pretvarajući životno podržavajuću energiju harmonije.

-Orgonit primarno djeluje kao zaštita od elektromagnetskog zračenja (kompjutera, TV prijemnika, mobitela, mikrotalasne pećnice…zračenja podzemnih voda i svemirskog zračenja. Također pomaže energetskom obnavljanju organizma, pri zdravom snu, energizuje vodu i hranu, stvara energetsku ravnotežu, čisti kristale u blizini, štiti od razornog HAARPa …

-Izrađuje se u različitim oblicima: piramida, kupa, srce, zvijezda, privjeska u kružnom obliku, podmetača za čaše…

Posjetioci Sajma će imati priliku da se upoznaju i da vide Orgonit zajedno sa kristalima koji će biti prikazani od izlagača koji su ujedno i istraživači i kopači i dobri poznavaoci vrste i namjene kristala.

Sajam je edukativnog karaktera i na njemu se uvijek nešto novo nauči…Izlagačima sretno a posjetiocima ugodan boravak sa željom da otkriju svoj kristal ili Orgonit i da osjete svu onu pozitivnu energiju koju priroda daje…

IBRAHIM EMIĆ za ZenicaBLOG



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno