Naše

KOMENTAR: NOVA TOPLANA – EKOLOŠKO SMRZAVANJE

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prije nekoliko dana, okupiše se na konferenciji za medije svi “zaslužni” za otvaranje nove Toplane i pompezno objaviše da je krenula sa radom i da radi već 10 – 15 dana, da je ekološki bum za Zenicu, da ne troši ugalj i da nas više ne truje.

Možda je to i istina, ali je činjenica da unazad 10 – 15 dana nemamo ni približno grijanje kakvo smo imali sa starim kotlovima.

Toplotna energija koju mi dobivamo u području Nove Zenice, koja je zračnom linijom udaljena svega 200 – 300 m od nove Toplane je skoro nikakva.
Mogu samo zamisliti kakva je onda u perifernim dijelovima grada.

Tokom dana, radijatori su samo malo mlaki, jedva da ugriju sami sebe, a preko noći, odmah iza 20 h, se krenu hladiti i od ponoći sve do ujutro do 9 h su potpuno hladni. Mogu samo zamisliti kako je onima koji imaju malu djecu i starijim osobama.
Intervenisao sam kod radnika u podstanici, misleći da oni isključuju pumpe preko noći, i da se zato gornji spratovi hlade, idući tako sa zahlađivanjem prema nižim spratovima.

Međutim, on odgovorno tvrdi da se pumpe ne isključuju, već da nema dovoljno toplote iz Mittala.

Znamo da su temperature ovih dana oko 0 stepeni C, i da bi grijanje trebalo biti skoro maksimalno.

Da li je loše grijanje zbog Mittala ili novih kotlova, ne znam, niti se ko oglašava.

Jedna od mogućnosti bi mogla biti da je u pitanju mafijaški dogovor između J.P. “Grijanje” i Mittala koliko će toplotne energije slati u grad i koliko će smanjiti temperaturu tokom noći?

Ne bi me začudilo da je u pitanju mafijaški dogovor, pošto je “pošteni” direktor J.P. ” Grijanje” već u zatvoru, zbog drugih kriminalnih optužbi.

Danas dobih račun od grijanja za prošli mjesec u PUNOM IZNOSU, iako smo svi svjedoci da je bilo redukcije grijanja nekoliko dana.

Kao građani, moramo energično reagovati na ove lopovluke iz Grijanja i bezobrazno naplaćivanje “robe” koju nismo dobili.

Ako je do novih kotlova i nove Toplane i ako će nas ovako grijati u budućnosti, bolje da je odmah zatvore!

Je li moguće da ćemo, i pored onoliko miliona uloženih u novu Toplanu, žaliti za starim kotlovima?

Seid Imamović – ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno