Ostali sportovi

FOTO: U subotu završen “Zenica Karate Master 2017”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U subotu završen “Zenica Karate Master 2017” – U subotu 22. aprila 2017.g. u sportskoj dvorani Bilimišće u Zenici, održan je karate turnir „Zenica Karate Master 2017“. Tehnički organizator turnira je Karate klub „Kumite“ iz Zenice, a turnir je podržao Šotokan karate savez Ze-do kantona Zenica.

Ovogodišnji „Zenica Karate Master“ je okupio preko 210 takmičara koji su predstavljali 17 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine, te iz sudsjedne Hrvatske i Srbije.

Pravdu na sportskim borilištima dijelile su sudije Šotokan karate savez Ze-do kantona Zenica uz pomoć sudija iz gostujućih klubova. Organizacioni tim je ocijenio sudije najvišom ocjenom zbog veoma kvalitetno odrađenog posla bez greške.

Organizaciju turnira su pomogli mnogi prijatelji, roditelji i simpatizeri, a zahvalnicu za ustupanje sportske dvorane Osnovne škole „Alija Nametak“ Pehare za pripreme naših takmičara i sudija uručena je direktoricu navedene škole gospođi Hatidži Dedić. Takođe, zahvalnica za vrijednu donaciju softvera za organizaciju karate turnira uručena je velikom i dugogodišnjem prijatelju Karate kluba „Kumite“ gospodinu Pinjić Elviru. Organizator je iskoristio priliku da se prilikom otvaranja turnira zahvali i medijskim kućama i novinarima koji konstantno prate i podržavaju rad Karate kluba „Kumite“, zeničkom web portalu Zenicablog, radio televiziji Zenica, novinarima Džonlić Adnanu, Sačak Ismiru, Mehić Elmedinu, web portalima sport ZDK.com, klix.ba, Naša riječ Zenica, zenica24sata, exkluziva.ba, Avaz sport, Dnevni Avaz, i td.

Takmičenje se odvijalo na tri borilišta, a prisutne su bile sve uzrasne kategorije, od reviljalnog nastupa najmlađih karatista od 3-5 godina, do najstarijih takmičara, veterana, koji su se takmičili u disciplini Kate pojedinačno.

U prepunoj dvorani Bilimišće, prisutni gosti su mogli da uživaju u odličnim takmičarskim disciplinama, timskim nastupima, a turnir su začinili nastupi u slobodnim borbama.

Na samom kraju turnira dodjeljeni su pehari najuspješnijim ekipama u čiju konkurenciju nisu ušli domaćinski Karate klub „Kumite“ i Karate klub „Nico“ iz Zenice. Pehar za najuspješniji klub turnira prvo mjesto zauzeo je zenički KK „Alfa“, drugo mjesto zauzeo je KK „Mersad Kurtalić“ iz Zavidovića, dok je treći najuspješniji klub bio KK „Reikon“ iz Kraljeva, R. Srbija. Najupsješniji takmičar turnira je Ilhan Smajić iz KK „Centar“ iz Sarajeva, a najuspješnija takmičarka je Natali Vuica iz KK „Petrina iz Bibinja, R. Hrvatska.

Organizator bilježi do sada najuspješniju organizaciju turnira za koju je pristigao veliki broj čestitki i priznanja za što je zaslužan vrijedni organizacioni tim trenera i članova Karate kluba „Kumite“ koji su veoma kvaliteno odradili svoj posao.

U narednom periodu će Karate klub „Kumite“ Zenica izvršiti upis novih članova u nekoliko grupa, u veoma popularnu karate igraonicu za djecu od 3-5 godina, te u redovnu karate školu za uzrast 6 godina i stariji. Do kraja prve takmičarske polusezone, takmičari ovog kluba će posjetiti još nekoliko domaćih i međunarodnih turnira na kojima očekujemo takođe dobre rezultate.

Uprava KK „Kumite“ Zenica

FOTOGRAFIJE POGLEDAJTE NA LINKU:

https://www.facebook.com/kumitezenica/photos/?tab=album&album_id=1412263268835081



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno