Zenica

FOTO: U osnovnoj školi u Janjićima organizovan zajednički iftar za sve učenike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sinoć, 18. 4. 2023.godine upriličen je zajednički iftar za sve učenike naše škole. Da škola može biti “po mjeri učenika”, odgajati i obrazovati, ali i pratiti duhovni razvoj ličnosti, jačati zajedništvo, poštovanje i ljubav, kao i druge pozitivne osobine ličnosti, svjedočila je i večeras naša škola. Osim zajedničkog iftara, upriličen je i prigodan program koji su izveli učenici škole.

Ovom prilikom, zahvaljujemo se Udruženju ” Obraduj nekoga”, koji su pomogli realizaciju ideje da obradujemo naše učenike besplatnim iftarom, te svim dobrim ljudima koji su uzeli učešće.

…Božiji Poslanik je svojom prijaznošću, samilošću i poštovanjem, pored praktičnih poduka, uspio da djecu oblikuje u snažne i samostalne ljude, te su njegovo moralno dobročinstvo i osjećajnost razlog buđenja ljubavi u djeci. Redovnim izučavanjem Poslanikove ljubavi i blagog ponašanja prema djeci, uvidjet ćemo i pronaći smjernice za pravilan odgoj novih naraštaja, kojima ćemo i izazvati Njegovo zadovoljstvo…
„Oni koji čine dobra djela imat će još na ovom svijetu lijepu nagradu, a onaj svijet je, sigurno, još bolji.“ (En-Nahl, 30).

Da nastavimo i dalje da činimo dobro, međusobno se pomažemo i uvažavamo, obrazujemo, odgajamo i činimo svojim primjerima nadu za bolje sutra.

“Praveći spisak za užinu na početku ramazana, gotovo svi učenici su se izjasnili da poste. Osjetila sam potrebu da ih na neki način obradujem, ali i sve druge učenike naše škole. Kontaktirala sam Udruženje ” Obraduj nekoga” iz Sarajeva ,koji su se rado odazvali i uz pomoć dobrih ljudi, sinoc smo priredili program i besplatan iftar za sve učenike.” izjavila je učiteljica u OŠ “Enver Čolaković” Zenica Mersiha Nuhić.

Dio atmosfere, pogledajte u galeriji.

OŠ “Enver Čolaković” Janjići



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno