Zenica

FOTO: U okviru projekta TalentMagnet osnovan Klub lokalnih talenata

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U sklopu Trećeg poziva za projektne prijedloge Interreg Dunavskog transnacionalnog programa 2014-2020 (DTP) odobren je projekat pod nazivom „Improved Institutional Capacities and New Multilevel Governance for Talent Attraction and Retention in the Danube Region“ – „TalentMagnet“ (“Poboljšani institucionalni kapaciteti i novo upravljanje na višem nivou za privlačenje i zadržavanje talenata u Dunavskom području”). Vodeći partner u ovom projektu je Naučno – istraživački centar Bistra Ptuj iz Slovenije. U projekat je uključeno ukupno 18 partnera iz 12 zemalja, a jedan od partnera je i Stručna služba za razvoj i međunarodne projekte Zeničko-dobojskog kantona.

Projekat „TalentMagnet“ ima za cilj jačanje institucionalnih kapaciteta i uspostavljanje novih nivoa upravljanja u dunavskom području, radi rješavanja problema emigracija talentovanih mladih ljudi te je usmjeren na rješavanje glavnih društvenih izazova (demografskih i tržišta rada), uzrokovanim iseljavanjem visokoobrazovanih mladih osoba prvenstveno iz manjih sredina (odliv mozgova).

Klub lokalnih talenata je odličan okvir za izgradnju boljih uslova za razvoj talenata, odnosno okvir za izgradnju mreže neophodne za prepoznavanje, privlačenje i zadržavanje mladih talenata. Organizacija “meeting point-a” i međusobno umrežavanje talenata te osiguranje njihovog stalnog dijaloga sa svim bitnim akterima privrede i društva predstavlja važan korak u privlačenju mladih talenata i njihovom zadržavanju u lokalnoj sredini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno