Zenica

FOTO: U Muzeju grada Zenice otvorena izložba likovne radionice DE_ART Plus

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U Muzeju grada Zenice otvorena izložba likovne radionice DE_ART Plus – Udruženje građana De_Art plus je nakon 5 mjeseci rada u prostorijama sinagoge i Muzeja grada Zenice, uspjelo da organizuje izložbu radova koja obuhvata dvije grupe polaznika.

Mlađi uzrast od 6 do 15 godina i stariji polaznici preko 15 godina, saopštavaju iz Udruženja građana De_art plus iz Zenice.

Izložba je otvorena danas 03.02.2018.godine u Muzeju grada Zenica i trajat će pet dana.
Izloženo je dvadesetak radova dvije starosne grupe, učenika osnovnih škola, koji tek treba da kroče u svijet likovne umjetnosti i onih starijih, koji su ovu umjetnost zavoljeli kao amateri ali s puno ljubavi.

Ovaj projekat je realizovan uz pomoć Muzeja grada Zenice i Općine Zenica. Izložbu je otvorila Lejla Osmanić, historičar umjetnosti i član udruženja, koja je dala osvrt na predhodni period rada organizacije i djela koja su prezentirana na današnjem otvorenju.
Planirano je da se iznova predstave na novoj izložbi uokviru „Zeničkog proljeća“.

Izložba će biti otvorena sljedećih 5 dana, tako da je toplo preporučuju da izdvojite vremena i posjetite izložbu koju su upriličili naši sugrađani. Iz Udruženja se nadaju da će organizacija ovakvih i sličnih manifestacija postati redovan događaj za naše sugrađane.

E.Imamović
Foto galerija M.Begić/E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno