Košarka

FOTO: U KŽK Čelik zadovoljni proteklom sezonom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: U KŽK Čelik zadovoljni proteklom sezonom – Tri kola prije kraja prvenstva u bh. ženskoj košarkaškoj ligi završeno je ligaško takmičenje i to Odlukom KSBiH od 12.3.2020.godine zbog pandemije koronavirusa. O tome smo obavjestili na linku:

https://www.zenicablog.com/kraj-sezone-u-kosarkaskim-prvenstvima-zbog-koronavirusa-kk-igokea-i-zkk-rmu-banovici-prvaci-bih/.

KŽK Čelik je u tom trenutku zauzimao odlično treće mjesto u prvenstvu i plasman u Play off, sa 15 pobjeda i četiri poraza, odmah iza ekipa RMU Banovići i Orlovi iz Banja Luke. U protekloj sezoni, 2019/2020, osvojeno je prvo mjesto u Kupu FBiH, sistem A, što ih je odvelo u finale Kupa BIH, te drugo mjesto u Kupu BiH nakon poraza u finalu od ekipe RMU Banovići.

Ovi sjajni rezultati ostvareni su uz minimalna ulaganja i sa domaćm kadrom, jednim od najmlađih u ligi, predvođene s klupe bivšom reprezentativkom Aidom Kalušić, a njen prvi pomoćnik i čovjek zadužen za fizičku spremu je Nedim Šišić.

– Sezona je iza nas, zadovoljni smo ostvarenim rezultatima i ponosni smo na naš tim. Kvalitetan rad stručnog štaba i beskompromisno zalaganje igračica, vratili su nas u vrh ženske bh. košarke. Aida i Nedim su uspjeli ukomponovati prekaljene i iskusne seniorke sa maloljetnim djevojčicama, sve je bolje i bolje funkcionisalo. Žao nam je što je Liga 12 ovako završila, željeli smo igrati Play off, ostvarili smo plasman i sigurno je da bismo uživali do kraja -, kažu ponosno iz KŽK Čelik.

Zeničanke je u ovoj sezoni predvodila reprezentativka Anida Ćorović, pravi lider na parketu. Tu je svakako i Nedžla Kovačević, koja je imala mnogo problema s povredama na početku sezone, iskusna Nura Halimić, te nešto iskusnije Amina Ćehajić i Ivana Vujović. Ostale košarkašice poput Ajle Selimović, Ajše Mulić, Amile Husejnović, Merjem Sinanović, Džejlane Indžić, Emane Pašalić,  su juniorke i kadetkinje, koje su u ovoj sezoni pokazale da se mogu nositi i sa starijim i iskusnijim igračicama.

U predstojićim sezonama očekuje još bolji i stabilniji Čelik, koji će ostati vjeran politici forsiranja domaćeg kadra, odnosno igračica iz omladinskog pogona. Uz par iskusnijih igračica, višestruke prvakinje i osvajačice Kupa BiH,  ponovo bi mogle osvojiti i neki novi trofej, naravno i uz veću podršku lokalne zajednice.

E.Imamović

Foto galerija KŽK Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno