Zenica

FOTO: U krugu PVJ Zenica izvršena primopredaja savremenog navalnog vatrogasnog vozila

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U krugu Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica danas je izvršena primopredaja navalnog vatrogasnog vozila, koje je nabavljeno za potrebe unapređenja sistema zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara na području grada Zenica.

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović je ponovio kako je namjera Gradske uprave kojom rukovodi da se poboljša sistem zaštite i spašavanja, kao i da se službama za zaštitu i spašavanje osigura adekvatna oprema za rad.

„Ovo vozilo je najsavremenije i najopremljenije vozilo takve vrste u Bosni i Hercegovini. Ono što me posebno raduje jeste činjenica da je vozilo proizvedeno u našoj zemlji, a u skladu sa evropskim standardima“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Pomoćnik Gradonačelnika za civilnu zaštitu Muamer Kovać je istakao da je vrijednost vozila oko 600.000 KM, te da je isto Odlukom Štaba civilne zaštite Grada Zenica nabavljeno iz namjenskih sredstava.

„Sigurno je riječ o vozilu koje može odgovoriti svim potrebama na terenu, a koje će služiti za potrebe građana Zenice, ali u slučaju potrebe i za pomoć stanovništvu BiH“, kazao je Kovać.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno