Nogomet

Foto: trening Zmajeva uoči meča protiv Andore

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U press salonu stadiona Bilino polje u Zenici večeras je održana konferencija za novinare reprezentacije Bosne i Hercegovine. Na pitanja novinara odgovarali su selektor Mehmed Baždarević i golman naše reprezentacije, Asmir Begović. Selektor Baždarević ističe kako je utakmica protiv Andore jednako važna kao i utakmica protiv Belgije, te da u nju ulaze sa velikim oprezom.
„Kao prvo sigurno da nismo bili sretni nakon poraza u Belgiji, ali mislim da u ovom trenutku, ova ekipa jest imala više argumenata i bila bolja. Sada imamo jako važnu utakmicu, ekipe koju moramo respektovati, moramo biti izuzetno disciplinovani i odigrati utakmicu na najbolji mogući način. Tri boda protiv Belgije i protiv Andore su ista, tako da mi nismo ništa više zakomplikovali“, jer je i pitanje novinara bilo da li smo nakon Belgije sami sebi zakomplikovali situaciju. Baždarević je dalje nastavio: „Za mene je utakmica sa Andorom izuzetno važna, cijenimo selekciju koja iz godine u godinu napreduje. Oni su na papiru autsajderi, ali očekujemo dobru i borbenu utakmicu. Na nama je da što bolje igramo, ali da učinimo sve za tri boda koja su nam neophodna”- zaključuje naš selektor.
Na pitanje o zdravstvenom stanju Džeke i Spahića selektor je kazao:
„Edin Džeko i Emir Spahić se oporavljaju, već treniraju, te da bi konačna odluka o njihovom nastupu trebala biti poznata nakon večerašnjeg treninga. Povrede su zaliječene, njihova želja da igraju je jaka i mislim da će nakon večerašnjeg treninga biti spremni sutra za utakmicu. Moguće je da će sutra biti debitanata, dok vidimo kakvo je stanje s Emirom, Edinom i Kolašnicem, koji se, takođe, žalio na povredu. Njihova želja je da igraju, ali ćemo odluku večeras donijeti”- kaže Baždarević.
Novinare je interesovalo i zalaganje Miralema Pjanića u reprezentativnom dresu, na što je selektor kazao da se nadaju da će se uskoro probuditi:
“Sigurno je da bismo svi željeli da ga vidimo još boljeg i vedrijeg. Mire zaslužuje svu pažnju, a ja prvi očekujem i nastojimo da ga probudimo, jer je on igrač koji igra u velikom klubu. Mi moramo sve učiniti a nadam se da će i on učiniti sve da nam kaže i pokaže da je on taj koji će biti sutra i u narednom periodu nosilac naše ekipe”, izjavio je Baždarević.
Golman naše reprezentacije Asmir Begović je kazao da sutra očekuje tešku utakmicu sa veoma nezgodnim protivnikom:
“Sigurno je da nam oni mogu napraviti probleme, oni su nezgodna ekipa, to smo vidjeli i u prvoj utakmici. Oni će se braniti, bit će fizički jaki i prvi gol će nam mnogo pomoći što ranije što bolje i na nama će biti manji pritisak. Znamo da će biti nezgodna utakmica, shvatamo je vrlo ozbiljno i vjerujem da ćemo raditi kako treba”, kazao je Begović te dodao da će mu faliti BH Fanaticosi na sutrašnjoj utakmici.

“Mislim da su naši navijači najbolji na svijetu, BH Fanaticosi su samo dio tako da sigurno će nam faliti, ali vjerujem da će biti dosta druge publike, da će nam pružiti podršku koja nam znači. Oni su na našim utakmicama napravili dobru atmosferu, a to smo vidjeli sada i u Belgiji”, zaključuje Begović. Nakon konferencije za novinare Zmajevi su na Bilinom Polju započeli službeni trening, koji je za medije bio otvoren prvih 15 minuta, a nakon našeg treninga na Bilinom polju će trenirati i selekcija Andore.

E.Imamović za Zenicablog

Utakmica BiH – Andora igra se sutra na stadionu Bilino polje sa početkom u 20.45 sati, a glavni sudija je Arnold Hunter iz Sjeverne Irske. Naši navijači se ovog sudije sjećaju sa nedavne utakmice Standard – Željezničar koji je igrana u Liježu.

Više na

Posted by Zenicablog on 5. Septembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno