Nogomet

Foto: Pobjeda nogometašica Čelika

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prva ženska nogometna liga FBiH, grupa Sjever. 2.kolo – ŽNK Čelik – SFK Libero 3:1 – Uokviru 2.kola u Prvoj ženskoj nogometnoj ligi Federacije BiH, grupa “Sjever” sezona 2015/2016, danas je u Zenici odigrana prvenstvena utakmica između domaćeg ŽNK Čelik i SFK Libero iz Goražda. Pobjedu je ostvarila domaća ekipa Čelik.

Rezultat: ŽNK Čelik – SFK Libero 3:1 (0:0);

Strijelci za Čelik su bile: Ulmija Lužić, Muamera Pezer i Medina Tuka;
Sastav ekipe ŽNK Čelik: Arnela Šabanović, Nermana Kablar, Adisa Vazda, Muamera Pezer, Merita Mehanović, Berina Kobilica, Safeta Kavaz, Marija Udovičić, Lara Ganić, Medina Tuka (Lejla Koluh); (Trener Armin Bujak);

Utakmica je odigrana na B terenu sa plastičnom podlogom na Kamberovića polju pred oko 30-ak gledalaca po oblačnom, ali sparnom vremenu (+30*C).
Zaslužena pobjeda nogometašica Čelika, koje su bile slobodne u prvom kolu, pa im je ovo bio debi u Prvoj ligi nove sezone. Iako dosta oslabljene u odnosu na prošlu sezone, pružile su solidnu igru i zabilježile prvu pobjedu. Naime, u novoj sezoni nogometašice Čelika nastupaju bez 4 standardne igračice (Sumeja Bektaš, Admira Fetić, Ajla Pašalić i Sandra Bencun), kao i trenerice Arijane Puljić.
Prvenstveni debi danas su u ekipi Čelika imale Lara Ganić i Marija Udovičić i u klubu kažu „da su se na terenu pokazale veoma dobro i da imaju kvaliteta“.
Gošće iz Goražda su povele, ali su domaće nogometašice uspjele da preokrenu rezultat i sa 3 gola zabilježe pobjedu od 3:1. Svi golovi postignuti su u 2.poluvremenu.
Kao što smo ranije objavili, nogometašice ŽNK Čelik, nakon prve dvije sezone provedenih u Premijer ligi BiH, od ove sezone nastupaju u Prvoj ženskoj ligi FBiH, grupa „Sjever“.
Premijer ligu BiH u prošloj sezoni napustile su ekipe ŽNK Čelik iz Zenice i ŽNK Željezničar 2011 iz Bosanske Krupe, te će u narednoj sezoni nastupati u Prvoj ligi FBiH.
U takmičarskoj sezoni 2015/2016 u takmičenju Prve lige FBiH učestvuje 15 klubova, koji su podjeljeni u dvije grupe prema regionalnoj podjeljenosti.
Kao što smo već objavili, u grupi “Sjever” nastupaju:
ŽNK “Čelik” Zenica
ŽNK “Borac” Jelah
ŽNK “Fortuna” Živinice
SFK “Libero” Goražde
ŽNK “Ozren” Sarajevo
ŽNK “Salt City” Tuzla
ŽNK “Zvijezda Gradačac”

E.Imamović za Zenicablog

Više na

Posted by Zenicablog on 5. Septembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno