Nogomet

FOTO: Treća pobjeda juniora Čelika u ovoj sezoni Premijer Omladinske lige BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Treća pobjeda juniora Čelika u ovoj sezoni Premijer Omladinske lige BiH – Uokviru 18.kola Premijer omladinske nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, juniori NK Čelik bili su danas, 07.aprila 2019.godine, domaćini ekipi FK Borac iz Banja Luke.

Pobjedu u ovom derbiju ostvarila je juniorska ekipa Čelika i ovo im je treća pobjeda u ovom prvenstvu, sezona 2018/2019. Inače, ekipa Borca se nalazi u sredini tabele sa 23 boda.

Rezultat:

JUNIORI U-19

Čelik – Borac BL  1:0 (1:0)

Strijelac za juniore Čelika bio je Hasan Husejnović u 16.minuti.

Sastav juniora NK Čelik:

Mustafa Ganibegović, Maid Horić, Amar Muslić, Harun Ibraković (cap), Dženan Smajić, Hasan Husejnović, (od 88. Samid Smriko), Edvin Tufekčić (od 77.Eldar Čančar), Evhad Vardo, Dino Hinović,  Asim Čolaković (od 32.Nedim Ferhatović), Sanjin Subotić. Na klupi su još bili: Hanan Sejmen, Mateo Puđa, Samed Buro, Kenan Ekinović; (Glavni trener Oliver Vujica, predstavnik kluba Ivo Jelović).

Utakmica je odigrana na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom u Zenici u prisustvu oko 70 gledalaca, po sunčanom vremenu (+18*C).

Glavni sudija bio je Azem Karić iz Zenice, sudija A1 Emir Delić iz Zenice, sudija A2 Alzan Pločo iz Sarajeva, delegat Esnaf Buza iz Kaknja.

Nogometaši trenera Olivera Vujice utakmicu su riješili u 16.minuti utakmice nakon odlične akcije po lijevoj strani, ubačaja na peterac i mat pozicija, a gol je postigao Hasan Husejnović. U 32.minuti povrijeđen je igrač juniora Čelika, Asim Čolaković, nakon jednog sudara sa igračem gostiju. Ne znamo o kakvoj povredi se radi, samo znamo da je odvezen sa terena medicinskim kolicima, čini se da se radi o povredi noge.

Ovo je, inače, treća pobjeda juniora Čelika u ovoj sezoni.

Za vrijeme odigravanja utakmice nije bilo incidenata. Gostujuća ekipa i službena lica dočekani i ispraćeni na fer i korektan način, kaže se u dijelu Izvještaja delegata utakmice.

Juniori Čelika u 18 odigranih kola su zabilježili tri pobjede, tri remija i 12 poraza, devet bodova (- 3 boda), zadnje mjesto na tabeli.

U narednom 19.kolu juniori Čelika gostuju kod FK Željezničar u Sarajevu.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno