Ostali sportovi

FOTO: Tradicionalni Batonov turnir u šahu povodom 15. oktobra – Međunarodnog dana bijelog štapa – slijepih osoba

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Tradicionalni Batonov turnir u šahu povodom 15. oktobra – Međunarodnog dana bijelog štapa – slijepih osoba – Klub paraolimpijskih sportova “BATON” Zenica je danas, povodom 15. oktobra – Međunarodnog dana slijepih osoba/bijelog štapa tradicionalno sedmu godinu zaredom organizovao turnir u šahu za slijepe i slabovidne osobe ali i osobe sa posebnim potrebama ratne vojne i civilne invalide.

Turnir je organizovan u prostorijama Šahovskog kluba „Čelik“ Zenica, po švicarskom sistemu, a u takmičarskom dijelu učešće su uzelo preko pedeset učesnika. U kategoriji slijepih i slabovidnih osoba prvo mjesto pripalo je Turčinović Senahidu,  drugo mjesto zauzeo je Mehić Nihad,  trećeplasirani je bio  Muratović Ramo dok je Osmić Ferid zauzeo četvrto mjesto.

Pobjednik u kategoriji osoba sa općim invaliditetom bio je Bajramović Halid, drugo mjesto osvojio je Beširević Jasmin, treće mjesto pripalo je Karalić Ahmedu, a Čehić Amir zauzeo je četvrtu poziciju. Takmičenje je proteklo u opuštenoj atmosferi i a rezultati su bili u drugom planu,  za sve učesnike obezbijeđeni su prigodni pokloni i ručak. Realizacijom ove manifestacije ostvaren je zacrtani cilj, a to je da se ratnim vojnim i civilnim invalidima uz druženje, takmičenje i razgovor pomognemo da makar na kratko zaborave hendikep i svakodnevnicu u kojoj se nalaze.

Koordinator KPS „Baton“ Zenica Belma Dedić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno