Zenica

FOTO: Takmičenje u pripremi najbolje popare od Sprind hljeba – Cilj je oživjeti tradicionalnu bh. kuhinju i zaboravljene recepte

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kulinarski dvoboj – Takmičenje u pripremi najbolje popare od Sprind hljeba – Cilj je oživjeti tradicionalnu bh. kuhinju i zaboravljene recepte

U JU Dom za djecu bez roditeljskog staranja „Dom i porodica“ Zenica prehrambena industrija Sprind d.d. Sarajevo organizirala je kulinarski dvoboj humanitarnog karaktera  – takmičenje u pripremi najbolje popare. U takmičenju su učestvovale članice Asocijacije “Fatma” iz Zenice, kao suorganizatora takmičenja, kao i štićenice ustanove „Dom i porodica“.

„U ugodnoj atmosferi dva tima su pripremali poparu od Sprind hljeba pod budnim okom Hamida Kujrakovića iz Udruženja kuhara Bosne i Hercegovine. Cilj takmičenja je oživjeti tradicionalnu bosanskohercegovačku kuhinju i zaboravljene recepte. Inače, I Sprind i Fatma poznati su po njegovanju i očuvanju tradicije BiH.  Kulinarski dvoboj u Zenici bio je lijep početak saradnje sa Asocijacijom „Fatma“. Planiramo ovakve i slične događaje organizirati u svim gradovima BiH“, objasnila je Lamija Isaković, brand manager u Sprindu.

U revijalnom dijelu programa, poznati bh. kuhar Hamid Kujraković održao je radionicu za žene „Kako aranžirati hranu“.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno