Ostali sportovi

FOTO: Svečano otvoreno Državno prvenstvo u stonom tenisu za seniore i seniorke

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Svečano otvoreno Državno prvenstvo u stonom tenisu za seniore i seniorke – Defileom učesnika i obraćanjem zvaničnika u Zenici je svečano otvoreno Državno prvenstvo u stonom tenisu za seniore i seniorke, koje će održati u gradskoj Areni “Husejin Smajlović” ovog vikenda, 09. i 10. marta 2019.godine, sa početkom u 10 sati.

Prisutnim su se obratili Kenan Uzunović, ispred uprave Grada Zenica, Mustafa Dizdarević, predsjednik Organizacionog odbora i predsjednik Stk Mladost iz Zenice, domaćina i organizatora Prvenstva, te Slavko Antonić, predsjednik stonoteniskog Saveza BiH, koji je Prvenstvo proglasio otvorenim.

Na ovom otvorenom prvenstvu učestvuju predstavnici iz 20 bh.klubova, te dva kluba iz Njemačke i Slovačke, sa preko 80 takmičara.

Iz BiH nastupaju predstavnici klubova iz Sarajeva, Banja Luke, Čitluka, Bugojna, Viteza, Jablanice, Ilijaša, Vareša, Foče, Cazina, Vogošće, Zenice…

Prvenstvo će se igrati u kategorijama pojedinačno seniori, pojedinačno seniorke, dublovi muški-kadeti, dublovi ženske-kadetkinje, te mix dublovi.

Domaćin prvenstva Stk Mladost najavio je učešće Edina Konjića, koji brani titulu, Kenana Zahirovića, Adina Šečibovića, Mirzu Dizdarevića i još par mlađih takmičara.

Očekuje se mnogo dobrih i neizvjesnih mečeva, a domaćin je obezbjedio sve uslove da takmičenje u sjajnoj zeničkoj Areni bude organizovano na vrhunskom nivou.

Igra se na novim stolovima i ostalom novom stonoteniskom opremom. Pored 8 stolova u velikoj dvorani, na raspolaganju će biti i 5 stolova na spratu, za zagrijavanje ili trening.

Takmičenje će se odvijati pod motom “Sportom protiv droge”, koje podržava JZU Zavod za bolesti ovisnosti

ZDK i koja će svojim učešćem na prvenstvu podržati ovo takmičenje uz podjelu prigodnog materijala na svojim punktovima.

Pokrovitelji prvenstva su Grad Zenica i kanton ZDK, a medijski pokrovitelji prvenstva su RTV Zenica, Zenicablog, Naša riječ, Zenit…

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno