Zenica

FOTO: Svečano otvorena nova zgrada JP “Vodovod i kanalizacija” Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Zenica dobilo je novu poslovnu zgradu koja je danas i zvanično otvorena, čija je izgradnja počela u drugoj polovini 2020. godine.

“Cilj projekta izgradnje nove zgrade je da se unaprijedi postojeći sistem vodosnabdijevanja kako bi se približili standardu Evropske unije. Potreba za objektom i rekonstrukcijom postoji duži niz godina. Stara zgrada nije zadovoljavala potrebe preduzeća. Pri gradnji objekta najveća pažnja posvećena je energetskoj efikasnosti i stvoreni su mnogo povoljniji uslovi za rad, jer će svi radnici raditi na jednom mjestu i očekuje se veća efikasnost u radu” izjavio je direktor ovog preduzeća Emir Pašalić.

“Ljepotu ove zemlje imao sam priliku vidjeti na brojnim putovanjima, moramo nastojati da to bogatstvo koje imamo i zaštitimo. Pri tome, tretiranje voda i kanalizacije su zadaci koje pred nas stavlja zelena agenda, ali je to ujedno i korak ka priblizavanju Bosne i Hercegovine Evropskoj uniji. Uvjeren sam da će ovaj projekat u mnogo ćemu unaprijediti rad i poslovanje u ovom gradu” naglasio je ambasador Savezne Republike Njemačke u Bosni i Hercegovini Thomas Fitschen.

Nova poslovna zgrada je savremeni poslovni objekat koji omogućava dobre radne uslove za zaposlenike preduzeća. Pored toga, omogućeno je da cijelo administrativno osoblje preduzeća radi na jednom mjestu, a ne dislocirano kao u proteklom periodu.

Objekat je projektovan na principima energetske efikasnosti, što će uticati na smanjenje potrošnje energije, a samim tim i troškova. Nova savremena soba za nadzor će pratiti situaciju, odnosno sve eventualne anomalije i kvarove u realnom vremenu. Naplatna mjesta će biti u funkciji u novoj zgradi u narednih sedam do deset dana.

VIDEO, IZVOR: RADIO ZENITStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno