Zenica

FOTO: BH Telecom u 2022. donirao blizu 300.000 KM u ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U direkciji BH Telecoma Zenica upriličena je dodjela plaketa svim dobitnicima donacija BH Telecoma u 2022. godini sa područja Zeničko-dobojskog kantona.

Dobitnici donacija su se zahvalili kompaniji BH Telecom na društvenom angažmanu i pomaganju lokalne zajednice, kao i tome što podržavaju sve dobre projekte za Zenicu, ZDK i Bosnu i Hercegovinu.

Direktor direkcije BH Telecoma u Zenici Namir Škaljo je istakao da će kompanija BH Telecom i u budućnosti nastaviti da vraća zajednici ono što ona ulaže u kompaniju.

Ukupan iznos dodijeljenih donacija kompanije BH Telecom je 1.840.093 KM, a 293 pravna lica na području cijele BiH obuhvaćena su ovim donacijama. Za područje ZDK odobreno je blizu 300.000 KM za 49 pravnih lica kao podrška za finansiranje ili sufinansiranje 49 programa, projekata ili aktivnosti iz oblasti djelovanja osnovnih i srednjih škola kao što su finansiranje ili sufinansiranje nabavke IT opreme za potrebe opremanja informatičkih kabineta, također finansiranje javnih kuhinja nabavka namirnica i kuhinjske opreme, udruženja i ustanova koje se bave brigom o djeci sa posebnim potrebama i udruženja i ustanove koje se bave brigom o djeci sa poteškoćama u razvoju, te općinskih, odnosno gradskih udruženja penzionera i centara za zdravo starenje” napomenuo je Namir Škaljo, direktor direkcije BH Telecoma u Zenici.

Kompanija BH Telecom izdvajajući 1% od ostvarene dobiti u proteklim godinama je do sada donirala 21.340,093 KM različitim neprofitnim organizacijama, što BH Telecom čini najvećim pojedinačnim donatorom u BiH. Među dobitnicima donacija BH Telecoma su i 97 osnovnih škola, 59 srednjih škoa, 112 udruženja, odnosno organizacija, te 18 kuhinja i sedam sportskih klubova.

Među dobitnicima donacija u ZDK su 33 osnovne i srednje škole sa ukupno 174.000 KM donacija, deset centara,udruženja i organizacija za podršku djeci sa posebnim potrebama, tri javne kuhinje, dva udruženja penzionera i udruženje građana koje je doniralo 3.101 knjigu-lektiru na bosanskom jeziku djeci u Sandžaku.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno