Zenica

FOTO: Svečano otvorena džamija u džematu Pepelari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Svečano otvorena džamija u džematu Pepelari – U subotu 30. septembra 2017. godine svečano je otvorena džamija u džematu Pepelari, Medžlis Islamske zajednice Zenica.

Nakon obraćanja predsjednika građevinskog odbora gosp. Fikreta Deronje, glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice i gradonačelnika Zenice gosp. Fuada Kasumovića, prisutnim vjernicima besjedom su se obratili muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović i izaslanik reisu-l-uleme muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković.

Muftija zenički u svojoj besjedi, između ostaloga, pozvao je muslimane da čuvaju svoje safove, jedinstvo i slogu, da pomažu jedni drugima, te da kroz međusobno poštovanje i povjerenje, jačamo naš džemat, zajednicu i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu. Muftija zenički čestitao je džematlijama džemata Pepelari i kazao: ”Vi ste izgradnjom džamije pokazali visoku svijest i odgovornost i shvatili ste značaj i ulogu džamije”.

Izaslanik reisu-l-uleme muftija sarajevski prof. dr. Enes ef. Ljevaković, nakon što je prisutnima prenio selame reisu-l-uleme dr. Husein ef. Kavazovića, u svojoj besjedi, između ostaloga, čestitao je graditeljima džamije u Pepelarima, ističući značaj gradnje džamija i drugih vakufa, naglasio je važnost održavanja džamija u materijalnom i duhovnom smislu, te važnost očuvanja džemata i jedinstva zajednice.

Svečanosti otvorenja džamije u Pepelarima prisustvovali su i predstavnici političkog, kulturnog, privrednog i javnog života Zenice i Muftiluka zeničkog.
Svečanost otvorenja džamije u Pepelarima završena je učenjem dove koju je proučio muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno