fbpx
Rukomet

FOTO: Svečano otvoren međunarodni  9. Handball Cup u zeničkoj Areni

FOTO: Svečano otvoren međunarodni  9. Handball Cup u zeničkoj Areni  – U organizaciji Škole rukometa Čelik junior iz Zenice, od petka 11. do nedjelje 13. januara 2019.godine u Zenici se igra 9. Handball Cup. Ovaj tradicionalni međunarodni rukometni turnir prijateljstva održava se u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ u Zenici. Ulaz za posjetioce je slobodan.

Turnir je počeo u petak u 8 sati na dva terena zeničke Arene i do subote u 15 sati odigrana je većina utakmica prvog kruga. U subotu u 15 sati turnir je svečano otvoren nakon postrojavanja svih ekipa. Turnir je svečano otvorio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, koji je poželio ugodan boravak svim gostima u našem gradu, da se druže i upoznaju i da postignu što bolje sportske rezultate.

Na turniru učestvuje nekoliko stotina dječaka i djevojčica iz Hrvatske, Slovenije i BiH i to u tri kategorije u muškoj (2002, 2004, 2006.godište)  i jedna kategorija u ženskoj konkurenciji (2004.godište).

U muškoj konkurenciji nastupaju ekipe Metlika (Slovenija), Nexe, Split i Brod (Hrvatska), Kakanj, Bosna Visoko, Kiseljak, Respekt Sarajevo, Sloga Gornji Vakuf, Iskra Bugojno, Čelik Junior Zenica (BiH).

Kod djevojčica nastupaju ekipe Metlika (Slovenija), Brod (Hrvatska), Kiseljak, Krivaja Zavidovići, Hadžići, Sedmerac Sarajevo, reprezentacija SBK (BiH).

Utakmice za plasman igraju se u nedjelju od 8 do 17 sati na centralnom terenu Arene.

Osim takmičarskog, organizator  posebnu pažnju obraća ženskim selekcijama – djevojke rođene 2002./2003. godine, gdje će u revijalnom dijelu nastupiti selekcija Srednjobosanskog kantona i ekipa iz Hadžića. Svoje mjesto na turniru dobiće i najmlađe selekcije dječaka 2009./2010. godište .

Tekst i foto galerija E.Imamović