Politika

FOTO: Stranka za BiH Zenica- Kameni spavač i njegovo stanje

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Stranka za BiH Zenica- Kameni spavač i njegovo stanje- Svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo Dan pobjede nad fašizmom, koji se obilježava 9. maja.
Tim povodom prenosimo reagovanje Gradskog savjeta Stranke za Bosnu i Hercegovinu Zenica.
Spomen obilježje Kameni spavač u samom srcu grada, na centralnom gradskom trgu, podignut u spomen poginulim borcima, šehidima i civilnim žrtvama u Odbrambeno – oslobodilačkom ratu 1992. – 1995.g. Kameni spavač treba da nas podsjeća i opominje na obavezu da nikada ne zaboravimo za koje ciljeve su naši sugrađani dali živote. Današnje stanje spomenika Kameni spavač zahtjeva HITNU reakciju nadležnih institucija i odgovornih lica, da se katastrofalno stanje sanira.
Poznato nam je ko uništava ovo zdanje i time vrijeđa žrtve, ali ko je odgovoran za sprječavanje vandalizma i za održavanje, da li su to službe Grada, Kantona, Federacije ili neko četvrti, neka se konačno dogovore. Međutim, naši sugrađani, posebno porodice poginulih boraca, šehida i civilnih žrtava, ne zaslužuju ovakav odnos vlasti bilo kojeg nivoa, prema najboljim sinovima i kćerima naše domovine.
Zbog toga pozivamo sve nivoe vlasti i nosioce najviših funkcija u Gradu Zenica, u Kantonu i Federaciji da se hitno izvrši sanacija i primjereno uređenje spomen obilježja Kameni spavač i da se spriječe buduća oštećenja.
Na kraju, još jednom svim građanima Bosne i Hercegovine čestitamo Dan pobjede nad fašizmom, a “vladajuće” pozivamo de se sa dužnim poštovanjem odnose prema svojim građanima.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno