Ostali sportovi

Foto: SRK Bosna na Svjetskom kupu u Austriji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: SRK Bosna na Svjetskom kupu u Austriji – Sportsko rekreativni klub Bosna narednog vikenda učestvuje na Svjetskom kupu u raftingu „Wildalpen 2016“ u Austriji.

Klub je do sada ostvario svoje ciljeve te ostvario zapažene rezultate na predhodna dva Euro kupa koja su održana u Sloveniji i Hrvatskoj.

Veliki uspjeh za Bosnu i Hercegovinu i Grad Zenicu je to da jedna ekipa koja nema uslove za pripreme niti „divlju“ rijeku koja je neophodna za top formu ostvari medalju na Euro kupu. To je dokaz da ovaj klub daje maksimalne napore i resurse kako bi ovaj sport i regiju prikazao u što boljem svijetlu.

Naredni vikend je izuzetan izazov za prvu postavu SRK Bosne, jer se radi o najjačem Svjetskom kupu, gdje učestvuju najbolje ekipa iz cijelog svijeta.

Ekipa je u dobroj formi te oćekujemo dobre rezultate kao i na predhodnim međunarodnim takmičenjima.

Ovoj je izuzetno težak period za naš klub, jer takmičenja ovakvog karaktera zahtjevaju izuzetnu pripremu i mnogo finansijski sredstava koje klub mora da obezbjedi.

Pored toga prvi tim će nastaviti sa pripremama i odlascima na međunarodna takmičenja jer je jedino ovo način da se steknu profesionalna iskustva, te ovaj sport i država promoviše onako kako bi trebala.

Kapiten SRK „Bosna“
Dajan Vinovčić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno