Rekreacija

Foto: Sportske igre mladih

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U proteklom periodu 5. BH Telecom Sportske igre mladih posjetile su Konjic, Goražde, Široki Brijeg, Mostar, Čapljinu i Sarajevo.  Igre su svoj put nastavile, te su stigle u Zenicu.

U lijepom gradu u dolini rijeke Bosne takmičenja su zvanično počela tradicionalnim izvođenjem početnog udarca u Gradskoj areni Zenica u okviru Coca Cola CUP-a, takmičenje u malom nogometu za djevojčice i dječake u kategoriji 2004. godište i mlađi. Početni udarac je izveo gospodin Arnel Kalušić, savjetnik sa sport Općine Zenica.

„Zenica je dala podršku Igrama mladih i sa njima smo od početka. Ove godine je povećan broj gradova, što znači da i projekat raste. Djeca iz Zenice uživaju tokom takmičenja i raduju se dolasku na Finale u Sarajevo.“, rekao je Arnel Kalušić, savjetnik za sport Općine Zenica.

Igra, zabava i osmijesi vladali su terenima, a  u malom nogometu, odbojci, rukometu, uličnoj košarci, tenisu, stonom tenisu i šahu, djevojčice i dječaci iz Zenice i okolnih mjesta, pokazali su zavidne sportske vještine. Najbolji sportisti iz Zenice imaju priliku putovati na finalno takmičenje u Sarajevo, koje će biti organizirano od 18. do 23. augusta.

Sva takmičenja su protekla u znaku fer igre i poštivanju protivnika. U saradnji s Košarkaškim savezom BiH, uz finansijsku podršku USAID-a, Igre i ove godine u 28 bh. gradova promoviraju projekt “Fer igra za fer djetinjstvo”,
s ciljem širenja tolerancije, fair playa i prijateljstva kroz sport.

SIM ekipa već naredne sedmice pali motore svojih automobila i kreće u Srebrenik uveseliti djevojčice i dječake iz tog grada ali i okolnih mjesta.  Najljepša sportska priča uljepšava raspust mnogim mališanima širom Bosne i Hercegovine,a i vi im se još uvijek možete pridružiti prijavom putem web stranice www.igremladih.ba  ili putem broja telefona 033 711 930.

0ggt561



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno