Nogomet

Foto: SPF BiH u posjeti šest premijerligaša

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

SPF BiH u posjeti šest premijerligaša – SINDIKAT PROFESIONALNIH FUDBALERA BiH /SPFBIH/ U ZVANIČNOJ POSJETI KLUBOVIMA PREMIJER LIGE BIH – HŠK ZRINJSKI, NK MLADOST, FK DRINA, FK OLIMPIK, NK ŠIROKI BRIJEG, FK SLAVIJA

Nakon obilaska NK VITEZ, NK TRAVNIK i NK ČELIK, delegacija Sindikata profesionalnih fudbalera BiH u sastavu Aldin ĐIDIĆ, Adi ADILOVIĆ, Nikola VASILJEVIĆ i Haris HASANICA prošle sedmice bili su u zvaničnoj posjeti u šest klubova Premijer lige BiH HŠK ZRINJSKI, NK MLADOST, FK DRINA, FKOLIMPIK, NK ŠIROKI BRIJEG i FK SLAVIJA.

Glavna tema ove posjete je bila problem neplaćanja penziono-invalidskog osiguranja, te zdravstvenog osiguranja u nekim klubovima u Premijer ligi BiH i potpisivanje pristupnica svih fudbalera koji imaju profesionalni ugovor sa svojim klubovima.

Aldin Đidić osnivač SPFBiH je naveo da u Premijer ligi BiH ima dosta problema u nekim klubovima sa neplaćanjem penziono-invalidskog osiguranja, te zdravstvenog osiguranja te je naveo kako je prvi cilj ovog Sindikata riješavanje tog problema rekao nam je Đidić.

Nikola VASILJEVIĆ Podpredsjednik SPFBIH je naveo kako Sindikat vodi računa o svojim članovima te je rekao da jedini način da bi se igrači borili protiv ovakvih problema bitno je da svi Fudbaleri Premijer lige BiH pristupe Sindikatu i postanu njegovi članovi rekao je VASILJEVIĆ.

Adi ADILOVIĆ Predsjednik skupštine SPFBIH je rekao da samim pristupom u Sindikat i potpisivanje pristupnice fudbaleri Premijer lige BiH učestvuju u radu Sindikata i ostvaruju svoja prava kroz Sindikat.

U nastavku prezentacije Sindikata razovaralo se o djelovanju svih Sindikalnih Fudbalskih organizacija o pospješenju fudbala u Regionu te su naveli načine edukacije i promocije Fudbalera i niz aktivnosti koji se realiziraju u Sindikatima koje su članice FIFPro.

Haris Hasanica Generalni manager SPFBiH naveo je da Sindikat već radi na nekim od navedenih stavki i priprema stateški plan koji će uskoro biti zvanično prezentiran na web stanici www.spfbih.ba i time će profesionalni fudbaleri Premijer lige BiH članovi Sindikata moći se prijaviti i sudjelovati u navedenim radionicama koje će realizirati SPFBiH.

Naredne sedmice su planirane posjete klubovima Premijer lige BiH NK ŽELJEZNIČAR SARAJEVO, FK RADNIK BJELJINA, FK SLOBODA TUZLA, NK VELEŽ MOSTAR, BORAC BANJALUKA, RUDAR PRIJEDOR, FK SARAJEVO, a nakon toga slijedi odlazak u Zagreb na prestižni Izbor za najboljeg nogometaša Hrvatske nogometne lige «NOGOMETNI OSKAR» gdje je SPFBIH pozvan od strane HRVATSKE UDRUGE «NOGOMETNI SINDIKAT» organizator ovog prestižnog izbora kao VIP gost rekao je Haris HASANICA generalni manager SPFBIH.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno