Zenica

FOTO: Specijalna policijska jedinica vještinama oduševila djecu vrtića Abakus

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Specijalna policijska jedinica vještinama oduševila djecu vrtića Abakus – Vođeni interesima djece i našom motivacijom da odgovorimo na radoznalost i zadovoljimo potrebu za istraživanjem, u vrtiću “Abakus” stalno planiramo i realiziramo nove sadržaje. Tako smo nedavno u okviru saradnje sa lokalnom društvenom zajednicom organizirali posjetu Specijalnoj policijskoj jedinici Uprave policije
Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, kojom su naši polaznici vrtićkih grupa oduševljeni.
Uprava i pripadnici ove specijalne jedinice su organizirali putovanje u svijet policije koje će djeca dugo pamtiti. Sve je započelo vožnjom policijskim autobusem od vrtića do prostorija Specijalne policije na Bilimištu. Djeci su, na njima prilagođen i prihvatljiv način, prezentirane različite vježbe i vještine pripadnika ove jedinice.
Tako su djeca posmatrala simulaciju akcije hvatanja lopova, ronjenje, penjanje na umjetnoj stijeni, pogledali su promotivni film i razgovarali i družili se sa policajcima.
Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo pripadnicima i rukovodstvu ove posebne jedinice, na uspomenama koje će naši mališani dugo pamtiti.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno