Zenica

FOTO: Solidarnost Bošnjaka grada Zenice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Solidarnost Bošnjaka iz grada Zenice i njenih komšija, koji su pružili pomoć baki Grozdi Lukić, a koja je došla iz Kalesije 2003. godine sa svojim, sad već pokojnim suprugom.

Zbog smrti supruga 2019. godine, baka Grozda ostaje nažalost sama u tuđoj kući i na tuđoj zemlji i to bez ikakve pomoći ili neke druge egzistencije.
Po tradiciji svakog vjernika muslimana, isti ne bi trebao da zaspi znajući da mu je njegov bližnji komšija gladan. Vodeći se time i nastupajućem mubarek mjesecu Ramazanu, humanitarno udruženje “Medaljon” iz Austrije kojeg zastupa i predvodi Ishak ef. Ahmetovićem i koordinatorom za naš region, dipl. soc radnikom, Samirom Mulićem ispred ovog udruženja, odlučili su da baki Grozdi pomognu u kupovini jednog prehrambenog paketa kao i higijenskih namirnicama i to lično po njenom izboru i njenoj želji.
Tekst/foto: Anes Durmo


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno