Zenica

FOTO: Slatkiši ZDK obilježili Svjetski dan dijabetesa u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas su Slatkiši Ze-do kantona obilježili predstojeći Svjetski Dan dijabetesa.

Šetnjom kroz grad upozorili smo na probleme koje nosi dijabetes, a posebno na nerazumijevanje vodećih ljudi u zdravstvenom sektoru, koji su tokom proteklog perioda nepotrebnim zaustavljanjem administrativnih procedura otežavali nabavku senzora za mjerenje šećera.

Pored toga, sredstva za nabavku senzora za mlade do 26 godina su ostala neutrošena tokom cijele 2023. godine, jer se nisu izmijenile ortopedske liste, i ljekari nisu mogli propisivati ovo pomagalo.

Tokom centralne manifestacije za Ze-do kanton na platou ispred RK “Bosanka”, družili smo se, razgovarali i dijelili iskustva, mjerili šećer građanima, i zainteresovanima dijelili korisne brošure i priričnike.

Nadamo se da ćemo potaknuti odgovorne da stave fokus na problem dijabetesa i njegove regulacije, te na što hitnije uvođenje neophodnih senzora za kontinuirano mjerenje glukoze u krvi na ortopedske liste za sve osobe sa neregulisanim Dijabetesom tipa 1.

World Diabetes Day Slatkiši Zeničko-dobojskog kantona



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno