Rekreacija

FOTO: Šetnja stazom rijeke Krušnice

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Šetnja stazom rijeke Krušnice (Bosanska Krupa) – Aprilske proljetne vremenske neprilike nije spriječilo zeničke planinare da učestvuju u IV Međunarodnoj planinarskoj manifestaciji „Proljetna šetnja-Krušnica 2017“ u organizacioji Planinarskog društva „Grmeč“ Bosanska Krupa.

Da je ova manifestacija postala izazovna među planinarima dokaz je odziv 350 učesnika iz 21 planinarskog duštva iz BiH, Hrvatske i Srbije. Učesnici su ovom prilikom uživali u ljepotama rijeke Krušnice dužinom od 7 km, a koja se uljiva u rijeku Unu. Planinarska staza koja je duga 15 km daje svu ljepotu i sigurnost planinarima jer je obilježena propisanim planinarskim oznakama. Na završetku staze izletišta Šujnovac domaćin je učesnicima obezbjedio planinarski ručak a vrijedne domaćice članice Društva počastile su učesnike sa svojim domaćim kolačima.

Dodijeljene su zahvalnice i prigodne nagrade za najmlađe i najstarije učesnike ove manifestacije. Zeničke planinare predstavljali su članovi Planinarskih društava: „Vedro“, „Željezara“, „Bila“ Bila, Travnik i „Tajan-Lisac“, koji je prošle godine otvorio vrata saradnje i druženja između ova dva grada. Ova manifestacija koja svake godine dobiva sve više na značaju održana je povodom Međunarodnog dana planete Zemlje.

Prilikom odlaska u Bosansku Krupu članovi PD „Tajan-Lisac“ posjetili su Spomen Obilježje Kozarac u Kozarcu gdje su odali počast nastradalim Bošnjacima u proteklom ratu i prijatelje planinare sa kojima imaju dugogodišnju suradnju. Ovom prilikom se zahvaljujemo na uspješno organizovanoj manifestaciji i gostoprimstvu predsjedniku društva Kenanu Saračeviću sa ostalim članovima PD „Grmeč“ Bosanska Krupa

Bernadin Kapo



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno