Zenica

FOTO: Seminar u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana setrinstva

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Seminar u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana setrinstva  – U sklopu obilježavanja 12.05. Međunarodnog dana setrinstva Studijski program Zdravstvene njege Medicinskog fakulteta Univerziteta u Zenici održao je seminar na temu značaja 12.05. sa ciljem promocije i prezentacije značaja medicinskih sestara/tehničara u današnjem društvu.

U nizu prezentacija kojima su prisustvovali studenti pomenutog studijskog programa mogla su se čuti interesantna istraživanja koja su sproveli studenti I i II godine studijskog programa Zdravstvena njega kao i prezentacija o značaju sestrinstva i kampanjama koje sprovode WHO i ICN jačajući kapacitete sestrinstva u cijelom svijetu. Ovo je samo jedna od niza aktivnosti koje sprovodi studijski program Zdravstvene njege OJ Medicinski fakultet UNZE sa ciljem što boljeg i kvalitetnijeg nastavnog procesa na prvom akreditiranom studijskom programu u oblasti zdravstvene njege u BiH.

Također ovo je uvod u prezentacije radova na kongresima i konferencijama u regionu na kojima će učestvovati naši studenti.  Također ovo je izvanredan uvod u Ljetnu školu koju organizira studijski program Zdravstvene njege pod nazivom “Healthy Ageing Challenges in WB” koja će biti svojevrstan završetak akademske godine. Više informacija možete naći na www.medf.unze.ba

Foto: UNZE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno