Ostali sportovi

FOTO: Sedma pobjeda u nizu odbojkašica „Željezare“ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Sedma pobjeda u nizu odbojkašica „Željezare“ Zenica – Odbojkašice ŽOK „Željezare“ Zenica u 7. kolu prvenstva u Prvoj ligi Federacije BiH, grupa Jug bile su domaćini ekipi OK Turbina iz Jablanice i ostvarile su maksimalnu i ubjedljivu pobjedu od 3:0.

Ovo je sedma pobjeda u nizu za odbojkašice „Željezare“ Zenica i prvo mjesto na tabeli..

Rezultat po setovima: ŽOK “Željezara” Zenica – OK Turbina 3:0 (25:17, 25:9, 25:14) 75:40;

Utakmica je odigrana u Zenici, sportska dvorana u Prvoj gimnaziji bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu (COVID-19).
Utakmicu su sudili Edvin Bešlija i Ivona Jozić, a delegat je bio Armin Mujkić.

Očekivana i potpuna zaslužena ubjedljiva odbojkašica ŽOK „Željezara“ Zenica nad slabašnom ekipom OK Turbina iz Jablanice, koje su na bilansu od sedam poraza. Na drugoj strani imamo ekipu „Željezare“ Zenica, rezultatski najuspješniji odbojkaški kolektiv u Zenici u tekućoj sezoni, sa svih sedam pobjeda u tekućem prvenstvu 2020/2021.
Samo do polovine prvog seta gošće iz Jablanice su bile u igri, a onda nastaje furiozna igra zeničkih odbojkašica do kraja prvog seta (25:17), naročito kroz drugi set (25:9) i treći set (25:14) za konačnu pobjedu u setovima od 3:0 i set razliku od 75:40.

U narednom 8.kolu odbojkašice „Željezare“ Zenica gostuju kod ekipe OK „Krivaja“ Zavidovići.

E.Imamović – Foto galerija E.Imamović/ŽOK „Ž“Z



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno