Košarka

FOTO: Sedam pobjeda u sedam utakmica za KK Kengur

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Sedam pobjeda u sedam utakmica za KK Kengur – Još jedan uspješan vikend za KK Kengur Zenica. Nakon što su pionirke u subotu pobjedom nad ekipom KŽK Čelik 66:52 postale prvakinje Lige Mladih ZDK, danas su ženske i muške selekcije gostovale u Fojnici, odnosno Kaknju.

Prvi na parket u redovnom kolu Lige Mladih ZDK u Kaknju izašli su predpioniri. KK Kengur je nastavio sa odličnim rezultatima u predpionirskoj selekciji i ostvarili su još jednu uvjerljivu pobjedu. Najbolji su bili kao i obično Cvitanović, Bulajić, Hasić i Matković.

Pioniri su u derbiju kola savladali uvjerljivo do sada neporaženi Kakanj 75:35. Dominirali su Dino Merdanović i Dino Dizdarević.

Kadeti su u odličnoj utakmici nastavili sa svojom prepoznatljivom igrom i slavili su 76:45. Pored odlaska kapitena Haruna Huseinspahića u Sparse, reprezentativca i prcog centra ekipe Valentina Vidovića u Sparse, i Farisa Tarahije u Italiju ova ekipa dokazuje da je zrela i pruža vrhunske partije i nadoknađuje odlazak ovih igrača borbenošću i napornim radom. Kapiten Halilović je odigrao još jednu odličnu utakmicu, uvijek šuterski raspoložen Abazović je ponovo briljirao, a dobri su bili i Cvitanović, Kokor i sve bolji Matej Trezner.

Iz KK Kengur se zahvaljuju ekipi KK Kakanj na fer i korektnoj igri i prijateljskoj saradnji.

Ženske selekcije su gostovale u Fojnici uokviru Lige Mladih SBK. Juniorke(kadetkinje) su u odličnoj utakmici slavili, a najefikasnija je bila Amila Kahriman sa 19 poena, kao i Suana Bašić sa 17 poena. Pionirke su u derbiju kola slavile pobjedu 72:63, a najbolji strijelac je bila Džena Kulić sa 23 poena, odličnu partiju je pružila i Sajra Čaić sa 22 poena. Pored dvije zvanične utakmice, sa prijateljima iz Fojnice je dogovorena i odigrana prijateljska utakmica predpionirki, a priliku za igru je dobilo preko 30 djevojčica. Rezultat je bio 27:27. Iz Kengura se zahvaljuju prijateljima iz Fojnice i treneru Samiru Kučuku na gostoprimstvu i nadaju se da će dobra saradnja biti nastavljena.

KK Kengur, jer svi smo mi jedna porodica!

REZULTATI:

Kadeti
KK Kakanj – KK Kengur 45:76

Pioniri
KK Kakanj – KK Kengur 35:75

Predpioniri
KK Kakanj – KK Kengur 18:64

Juniorke
KK Star – KK Kengur 42:56

Pionirke
KK Star – KK Kengur 63:72

Predpionirke
KK Star – KK Kengur 27:27

KK Kengur Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno