Košarka

FOTO: Pobjede KK Vukovi kao primjer sistemskog i kvalitetnog rada

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Pobjede KK Vukovi kao primjer sistemskog i kvalitetnog rada  – Današnji naslov reprezentuje analizu utakmica i dešavanja proteklog vikenda.

Sam vikend nije dobro počeo za naše izabranike jer smo u Subotu izgubili od odlične selekcije juniora KK Ten koju je sa klupe predvodio trener B. Stevanović ujedno osoba koja je najzaslužnija za uspjehe ovih momaka.

Glavni podatak koji MORA da imponuje našim juniorima je da prakitčno u ovoj selekciji imamo samo jednog momka D. Krivokapa koji završava svoj juniorski staž dok okosnicu ekipe formiraju igrači rođeni 2000. godine i mlađi. Tako je bilo i u ovom susretu gdje smo imali 5 juniora, 5 kadeta i 2 pionira. Posebno vrijedi istaći fenomenalnu partiju mlađeg kadeta Danisa Šišića koji je postigao nevjerovatnih 25 poena.

Rezultat utakmice je glasio 81 – 60 a pored Šišića nije bilo dvocifrenih igrača dok su se u listu strijelaca upisali : Ismar Brkić 6 poena, Leon Opačak 6 poena, Muhamed Limić 5 poena, Aladin Hodžić – Imran Pašić i Edin Zukan sa po 4 poena, Davud Krivokapa sa 3 poena, Ajdin Zrnić sa 2 poena i Haris Halać sa 1 poenom.

Subotu smo otvorili sa gostovanjem kod naših dragih sportskih prijatelja iz KK Orlovik Žepče, gdje je samom susretu prethodila manja ceremonija gdje je naš trener Harun Čolić postao počasnim članom porodica Orlovika sa glavnim motom i sloganom ovog kluba : “Jedna ljubav što nas spaja”. Utakmica je završena rezultatom 46 – 85 ( 9 – 20 / 11 – 17 / 13 – 28 / 13 – 20 ) mada su naši prijatelji poraženi u ovom susretu mi vjerujemo da je pred njima lijepa budućnost i da uz nastavak kvalitetnog rada mogu očekivati mnoge dobre stvari i rezultate.

U ovoj utakmici svi naši članovi ( 8 kadeta i 3 pionira ) su se upisala u listu strijelaca A listu strijelaca su predvodili Danis Šišić, Ismar Brkić i Imran Pašić sa po 12 poena. Posebne pohvale idu ponovo mladom Danisu Šišiću jer je imao i velikih 16 asistencija u ovom susretu. Dvocifreni su još bili i Leon Opačak sa 11 poena te Edin Zukan sa 10 poena. Asmir Marić je postigao 7 poena, Amel Jazvić 6 poena, Selvedin Kobilica i Ajdin Zrnič sa po 5 poena, Amir Šiljak 3 poena te Imran Begović sa 2.

Treći susret nije odigran jer domaća selekcija KK Tena nije imala pravo nastupa zbog dolaska samo 7 igrača na susret. Shodno pravilniku saveza domaćini nisu mogli odigrati današnji susret jer pravilo glasi : ” Minimalan broj igrača potrebnih za nastup je 8.Ukoliko ekipa nema 8 igrača za nastup, utakmica se ne može igrati i ista se registruje službenim rezultatom 20:0 u korist protivnika. “. Mi se ovim putem zahvaljujemo razumijevanju i podršci naših roditelja i naših članova.

Četvrti susret, ujedno i posljedni, odigran je između pionirskih selekcija KK Ten i KK Vukovi gdje naši momci dokazuju dobru formu i postavljaju rekord lige u pobjedi u pionirskom uzrastu od 104 : 32 ( 4 – 23 / 12 – 24 / 7 – 33 / 9 – 24 ). Vrijedi istaći da trener Adis Bajramović napravio kombinovane petorke koje je rotirao po četvrtinama te su samim tim svi igrači dobili ravnopravnu priliku za igru. Posebno se istakao Ismar Brkić sa 32 poena i 11 asistencija dok je drugu petorku predovdio Edin Zukan sa 21 poenom i nažalost puno promašenih zicera te mu ovim putem šaljemo blagu kritiku na njegov temperament koji dovodi do kontraproduktivnosti. Dvocifren je bio i Adin Pašanbegović sa 13 poena, dok su se u listu strijelaca još upisali i Amel Jazvić sa 8 poena, Ado Baručija sa 8 poena, Benjamin Jašarević sa 7 poena, Aljoša Lovrić sa 6 poena, Ibrahim Hrnjičević i Kerim Borčilo sa po 4 poena, te Asim Krehić sa 2 poena. Jedini koji se danas nije upisao u listu strijelaca je Emir Šestić ali njegova požrtvovanost i doprinos u odbrani može biti primjer za svako dijete u klubu te mu ovim putem čestitamo i sigurni smo da ima nagrada za najboljeg odbrambenog igrača lige da bi išla u njegove ruke.

Naredno kolo dočekujemo naše sportske prijatelje iz Tešnja ekipu KK Gradine i ujedno su ovi susreti prekretnica za daljni tok sezone.

KK Vukovi – BudiVuk



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno