Zenica

FOTO: Savez izviđača grada Zenica- “Drvo po drvo šuma”

Podijeli ovu vijest:
“Dan državnosti Bosne i Hercegovine” i realizaciju izviđačkog ekološkog projekta “Drvo po drvo šuma” članovi Saveza izviđača grada Zenica  su jučer obilježili polaganjem cvijeća kod spomenika poginulim borcima Zeničkog partizanskog odreda  i sađenjem novih sadnica  na obroncima Smetova.
170  članova Saveza izviđača grada Zenica  svih generacija je posadilo  45 stabala gorskog  brijesta, javora i jasena na lokalitetu Smetova kako bi svoju domovinu ostavili ljepšu i bolju na njen praznik.
Nakon uspješno završene akcije, naši mlađi članovi su se uputili ka domu izviđača i radioamatera gdje ih je čekala šoljica toplog čaja  koju su za njih priipremili stariji izviđači.

PROČITAJTE I:   FOTO: U Zenici održana završnica projekta "Žena mora biti zdrava!"

Projekat “Drvo po drvo – šuma”  je  sufinansiran od strane Ministarsta za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona, a naredne aktivnosti projekta pored edukacije mladih kroz vannastavne aktivnosti uključuje i višednevni boravak škole u prirodi
u zimskim uslovima .

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010