Zenica

Ponosni što smo iz BiH! – Članovi Eko-etno udruženja “Kula – Gorica” iz Zenice na specifičan način proslavili Dan državnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Svaki praznik vezan za domovinu Bosnu i Hercegovinu na specifičan način proslavljaju članovi Eko – etno udruženja “Kula – Gorica” iz Zenice. Tako je bilo i ovog 25. novembra za Dan državnosti BiH.

Grupa atletičara istrčala je, a biciklisti su odvezli dionicu od šest kilometara do Eko-etno arheološkog kompleksa “Kula – Gorica” koji se nalazi na južnom prilazu gradu Zenici na desnoj obali rijeke Bosne po kojoj je naša država dobila ime, i iznad tunela “1. mart” na autoputu A1.

– Okupili smo se na ovaj značajni datum, za rođendan naše Bosne i Hercegovine da idemo do Kule Gorica da podignemo svečano zastavu naše domovine na jarbol uz intoniranje himne. Ljubav prema domovini pokazujemo svaki put. Ljudi su prolazni, Bosna nije. Bosne će uvijek biti – kazao je Mirsad Beganović, predsjednik Eko – etno udruženja “Kula – Gorica”.

Beganović je naglasio da je Gradskoj upravi Zenica predao zahtjev da se u urbanistički plan Grada uvrsti plan izgradnje ovog zdanja.

Kazao je kako je Željezara bila nekad ponos bivše Jugoslavije, da su na grbu bivše države bili dimnjaci te da želi da se Kula – Gorica napravi kao spomenik 1. martu, da gore viori velika zastava naše zemlje, da to bude ponos grada Zenice i države Bosne i Hercegovine.

Učesnici jučerašnjeg obilježavanja Dana državnosti BiH na Kuli Gorici su poručili da su ponosni što su državljani BiH.

Autor: Mirza Dajić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno